ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Det lär dröja innan vi får se fler invandrarpolitiker"

Metro Riks David Baas · 5 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

"Det lär dröja innan vi får se fler invandrarpolitiker" ­Det finns en uttalad vilja från partierna att rekrytera fler invandrare, men det finns ett motstånd. Det saknas medvetenhet om problemet, säger statsvetaren Maritta Soininen, en av utredarna. Utredningen som presenterades i går slår fast att partierna är dåliga på att rekrytera invandrare. Ett hinder finns i nomineringsprocessen, där partierna bestämmer vilka som ska ha vilka uppdrag. För att angripa problemet har utredarna tagit fram ett 12-stegsprogram. Bland de viktigare punkterna finns utbildning av nya medlemmar, men också utbildning av de som sitter i nomineringsgrupperna. Partierna bör också anta policy för att aktivt arbeta mot diskriminering och att förtroendeuppdragen ska avspegla samhället. När kommer vi att få se fler invandrare i politiken?

­Det blir knappast någon förändring förrän medvetenheten blir större och partierna ser över sina rutiner. Det lär dröja, säger Maritta Soininen.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Riks David Baas
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro