ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Det manliga p-pillret är snart här – "kommer revolutionera våra sexliv"

Joel Linde · 22 Jun 2015
Uppdaterad 13 Apr 2017
P-piller och liknande medel kommer snart att användas av både män och kvinnor.

P-piller och liknande medel kommer snart att användas av både män och kvinnor. Foto: BSIP SA / Alamy


Det finns många metoder för att skydda sig mot oönskade graviditeter och snart kommer ytterligare en som kommer förändra allt, menar experter. Olika piller och injektioner för män ligger nära att introduceras på marknaden på allvar.

klar

Artikellänk är kopierad

Nya typer av preventivmedel för män uppskattas nå marknaden inom ett par år, och till skillnad från kvinnors alternativ kommer de inte innehålla hormoner.

Vasalgel är ett hormonfritt preventivmedel för män som förväntas bli den första godkända produkten för den amerikanska marknaden, och den kommer att förändra vår syn på prevention för alltid, skriver Aaron Hamlin, VD på Male Contraception Initiative, i the Telegraph.

Vasalgel injiceras under lokalbedövning i mannens spermiekanaler som nås via området mellan pungen och anus. Där blockerar medlet spermietillförseln i ett år per injicering, och det ska även vara möjligt att lösa upp medlet och omvända ingreppet genom en ny spruta. Däremot blockeras inte annan vätska, skriver Aaron Hamlin.

LÄS MER
Pär, 25, blev pappa efter ett one-night-stand

Enligt undersökningar som gjorts skulle hälften av alla män använda medlet om det fanns tillgängligt. Andra medel fungerar till exempel genom att blockera spermiernas förmåga att simma, eller genom att göra så att de inte längre befruktar ägget.

En stor fördel med att använda denna metod istället för kvinnors motsvarigheter är att de inte innehåller några hormoner, och därmed inte orsakar samma obehag för användaren, till exempel i form av problem med menstruation eller kramper. Det är också relativt vanligt att glömma bort att ta alla p-piller, skriver Aaron Hamlin, vilket kan orsaka oönskade graviditeter.

LÄS MER
Här är kondomen som ska ge alla kvinnor orgasm
klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro