ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det modigaste svenska spelet någonsin”

Petter Hegevall · 11 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Klicka på bilden för att se en större version.

Klicka på bilden för att se en större version.


Mirror’s Edge - PS 3/Xbox 360

klar

Artikellänk är kopierad

Svenska Digital Illusions nyskapar med modigt storspel i världens vackraste spelmiljöer. Gamereactors chefredaktör Petter Hegevall har satt betyg.Faith är en ”runner”, en il-snabb kurir med avancerade akrobatiska förmågor som transporterar delikat information enligt coola old school-premisser. Hon springer, som vinden, och det är här du kommer in.Hennes syster tillfångatas. En korrupt regeringsmakt krånglar till hennes liv och din uppgift är att guida denna ilsnabba springare genom världens vackraste stadsmiljöer i vad som enkelt kan beskrivas som det modigaste svenska spelet någonsin.Visst. ”Mirror’s Edge” må låna av ”Prince of Persia” och ”The Chronicles of Riddick”, men det är i väldigt små doser. Grunden utgörs av en väl utvecklad och unik spelmekanik som låter oss ta kontroll över Faith och genom hennes ögon bevittna en värld olik allt annat jag sett. Ett par gånger under det sex timmar långa äventyrets gång plockar jag upp ett vapen, eller hoppsparkar en an-stormande polis, men att attackera sina fiender i ”Mirror’s Edge” slutar oftast med omedelbar död. I stället handlar det om att undvika, rymma, fly. Sanningen finns där ute ... och Faiths enda sätt att finna den på är att springa. Känslan av att hela tiden känna sig otillräcklig utgör spelets största svaghet. Faith springer, missar hoppet, trillar ned och dör. Faith hoppar, missar och trillar ned och dör.”Mirror’s Edge” är bakvänt. När hela spelvärlden väljer bekväma resor genom smarta spelvärldar med dynamiska svårighetsgrader och smidiga mellanlandningar är Faiths resa oförutsägbar, irriterande och krävande. Detta är ett gammalt spel, utan continues, livmätare eller extraliv. Långt ifrån perfekt men originellt, visuellt slående och modigt.

Så står sig Faith mot klassiska Lara Croft

Debut för en ny tv-spelhjältinna. Faith jobbar som kurir i en kall framtidsstad där ”storebror” har total makt. Men hur står hon sig mot tv-spelens grand old lady Lara Croft, som kommer i sitt nionde spel, ”Tomb Raider: Underworld”, nästa vecka.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Hegevall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro