ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det närmar sig, Perrelli!

Sara Stolt · 20 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Charlotte Perrelli, Ukrainas Ani Lorak och Frankrikes Sébastien Tellier tittar gemensamt på schlagersemifinal ett på serbisk tv på In-hotell. Här får en glad Charlotte en present i form av spaprodukter av sin ukrainska konkurrent.

Charlotte Perrelli, Ukrainas Ani Lorak och Frankrikes Sébastien Tellier tittar gemensamt på schlagersemifinal ett på serbisk tv på In-hotell. Här får en glad Charlotte en present i form av spaprodukter av sin ukrainska konkurrent.


Första semin klar. I morgon tar Charlotte ton

klar

Artikellänk är kopierad

Efter ett ”Good evening Europe”, 19 framträd­anden och ett Belgrad invaderat av 4 000 journalister, är nu den första semifinalen avklarad.I morgon startar allvaret för Sveriges del. Men redan i går fylldes Beogradska Arena av adrenalin, flaggor och tårar. Då bara fem länder är direktkvalificerade till lördagens stora final, är konkurrensen bland semifinalisterna stenhård. Montenegros flickidol inledde gårdagens tävling med ett framträdande i skrynklig skjorta och med skönsång medan Estlands två utsända herrar showade loss bland halvnakna tjejer. Och en bild på en lök och efter irländaren Dustin the Turkeys  framträdande hördes burop från publiken.

De 19 låtarna skiljer sig markant från varandra, även om en tredjedel av de tävlande valde att apa efter förra årets vinnare genom att sjunga ballader. Vilken typ av artist som axlar serbiska Marija Serifovics roll är fortfarande ett stort samtalsämne bland schlagerfanatikerna. Ukrainas pop­drottning Ani Lorak säger:– Det går aldrig att veta hur det ska gå. Ibland beror det bara på vilket humör de som röstar råkar vara på.

I morgon tävlar hon mot Charlotte Perrelli och 17 andra konkurrenter. Vid Metros pressläggning var resultaten efter semifinal ett inte klara, men gå in på Metro.se och spana in vilka som – förhoppningsvis –  möter Perrelli på lördag. 

Klara för finalen:

Följande 10 länder är nu kvalificerade till lördagens final:

Grekland

Rumänien

Bosnien-Hercegovina

Finland

Ryssland

Israel

Azerbajdzjan

Armenien

Polen

Norge

Schlagerkvällens ...

... wow!Laka. Har Johnny Depp klivit ur Tim Burton-filmen ”Kalle och chokladfabriken”? Det ser så ut, och med sig har han en läskig skräckdocka. Bosnien-Hercegovinas Laka visar att ett extremt genomtänkt bidrag inte behöver kännas plastigt utan bara konstnärligt och nytänkande. Och nej, kvällens wowfaktor tilldelas inte favorittippade Grekland med sin halvnakna och objektifierade sångerska.

Bosnien-Hercegovinas Laka.
Bosnien-Hercegovinas Laka.

... urk!

Dustin, kalkonen.  Irland, hur kan ni vara så fräcka, magstarka och spydiga att ni trycker upp en kalkon i ansiktet på alla de européer som lever för schlagerkvällar? Tänk på alla som telefonröstade för hundratals kronor för att ”rätt” artist skulle skickas till Belgrad! Att Dustin the Turkey är årets stolpskott beror minst lika mycket på hans sångröst som utstyrsel.

Dustin, kalkonen. Irland.
Dustin, kalkonen. Irland.

... röst!Ishtar. Belgiens Ishtar sjunger på ett språk som få förstår  det är nämligen påhittat. Men vad gör det när hennes märkliga pipa säger allt.Den starka rösten får en att referera till små tecknade figurer, gulliga katter, lyckligt struttande barn och en belgisk sommar på landsbygden?   

Ishtar, Belgiens birag.
Ishtar, Belgiens birag.
klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro