ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det norska samkönade pingvinparet har blivit pappor

Mathias Gerdfeldter · 1 Jul 2014
Uppdaterad 1 Jul 2014
Detta är inte Herman Piele och Pondus, utan två andra pinginver på Akvariet i Bergen.

Detta är inte Herman Piele och Pondus, utan två andra pinginver på Akvariet i Bergen. Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

Akvariet i norska Bergen har glädjefnatt. Inte nog med att djurparkens pingvinungar börjar kläckas en efter en – nu har också parkens berömda samkönade pingvinpar blivit föräldrar, skriver norska tidningen Bergensavisen.

Paret Herman Piele och Pondus adopterade ägget med deras nykläckta bebis efter att ett honpingvin i ett tvåkönat par oväntat la ett tredje ägg, ett par månader efter att ha redan lagt två stycken. Det tredje ägget hade förmodligen övergivits och dött, om inte Akvariets personal hade ryckt in.

LÄS ÄVEN: Regnbågsdjuren visar upp naturlig kärlek

– Vi valde att ge ägget till det samkönade paret och la det till rätta hos dem. Då började den ene genast att ruva på ägget. Det är alltid avgörande att ägget får ett bra föräldrapar som tar uppgiften på allvar, och det gjorde de från första stund, berättar Jeanette Wie, marknadsansvarig på Akvariet, för Bergensavisen.

Pondus och Herman Piele är inga oerfarna föräldrar. Båda två är vuxna och erfarna och har sedan tidigare fått och uppfostrat barn med honpingviner. Den nykläckta kyckling tros således vara i goda händer. Eller vingar.

Att pingviner bildar samkönade par är ingen ovanlighet, och sker emellanåt även ute i det vilda.

klar

Artikellänk är kopierad

Mathias Gerdfeldter
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro