ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det sjunkna Atlantis i Dubai

Johan Öberg · 5 Apr 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Störst, bäst och vackrast. Det tycks vara det lilla shejkdömet Dubais motto.

Det byggs så det knakar i Dubai. Just nu byggs världens högsta skyskrapa, Burj Dubai, vars topp når ända till 818 meters höjd. Bland de senaste färdigställda jätteprojekten finns Dubai mall, som enligt egen utsago är världens största köpcentrum.  Och så det makalösa familjelyxhotellet Atlantis The Palm, som invigdes den 21 november förra året och som varit i stort sett full-bokat sedan dess.

Vill man slå på stort övernattar man i The Bridge suite som finns i det valv som sträcker sig mellan hotellets två torn. Då ingår tre sovrum, lika många badrum, ett matbord med plats för 16 gäster, massor av glänsande förgyllning och utsikt över den stora konstgjorda palmformade ön. Hittills har sviten aldrig stått tom, ändå kostar den närmare 200 000 kronor natten! Den med snäppet tunnare plånbok kan satsa på något av hotellets två allra läckraste rum, Poseidon- och Neptunesviterna. Utsikten genom de extra tjocka fönstren visar rakt in i ett av världens största saltvattenakvarier – där det bland annat simmar en mäktig valhaj, världens största fisk. En natt här kostar 50 000 kronor.

Ett standardrum kostar cirka 5 000 kronor natten, och då har man tillgång till det stora vattenleklandet Aquaworld, som också utomstående kan besöka mot en avgift på 500 kronor. En av vattenrutschbanorna i Aquaworld går rakt genom ett stor akvarium och om man vill kan man krama delfiner i en stor pool intill.

Med fler restauranger än man hinner med på en vecka fyller hotellet med råge alla kulinariska drömmar. Men även om gourmetmat från hela världen är ett lockbete, är det främst alla Disneyinspirerade in­omhusmiljöer, det stora vattenlandet och det läckra akvarieäventyret Lost Cham­bers som ska locka till sig målgruppen – välbeställda barnfamiljer. Hittills tycks det ha funkat.    

För mer info: www.atlantisthepalm.com

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Öberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro