ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det ska den fjärde Millennium”-boken heta

Karolina Skoglund · 27 Jan 2015
Uppdaterad 27 Jan 2015

Den fjärde Millennium”-boken är klar. Nu avslöjar författaren titeln.

klar

Artikellänk är kopierad

Författaren David Lagerkrantz och skådespelaren Noomi Rapace, som spelade Lisbeth Salander i filmatiseringerna av Stieg Larssons "Millennium”-triologi.
Författaren David Lagerkrantz och skådespelaren Noomi Rapace, som spelade Lisbeth Salander i filmatiseringerna av Stieg Larssons "Millennium”-triologi.Foto: TT

För en tid sedan fick David Lagercrantz, som skrivit succéboken om Zlatan, uppdraget att skriva en fjärde deckare om Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist. Nu är boken klar.

– Det känns otroligt skönt, jag sitter och kollar igenom korrekturet nu och sedan ska det skickas till översättning, men mycket mer än så kan jag inte säga ännu, säger han till DN

Boken, som är helt fristående från Stieg Larssons triologi, kommer att heta  ”Det som inte dödar oss”​ och kommer att ges ut i minst 35 länder, avslöjar David Lagercrantz​.

– En bra titel ska alltid ha flera betydelser och inte låta sig fångas brukar man ju säga. Det jag velat använda i boken är den väldiga mytologi som Stieg Larsson lämnade efter sig, den världen han skapade, säger han till DN.

Boken är 500 sidor och beräknas ges ut den 27 augusti. Den nya boken tar vid där Stieg Larsson, som dog 2004, slutade.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro