ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det ska vara en it-konsult i år

Jenny Sköld · 3 Maj 2012
Uppdaterad 3 Maj 2012
Det ska vara en it-konsult i år Interaktionsdesigner är jobbet som passar Erik Olofsson perfekt, då han kan kombinera sina intressen design och teknik. 

Det ska vara en it-konsult i år Interaktionsdesigner är jobbet som passar Erik Olofsson perfekt, då han kan kombinera sina intressen design och teknik.  Foto: Andreas H Nilsson


Behovet av it-konsulter fortsätter att vara stort. Den samlade bilden är att rekryteringen sker på bred front inom sektorn, men att webb är hett.

klar

Artikellänk är kopierad

– De stora konsultbolagen rekryterar så mycket de bara kan. Det som sätter gränsen just nu är hur många kandidater de lyckas attrahera, säger Daniel Setterwall, rekryteringschef på Dfind IT.

It-konsultbolaget Capgemini räknar enligt hemsidan med att anställa 400 konsulter i år, bland annat verksamhetskonsulter, programmerare, krav-analytiker, projektledare och personer som jobbar strategiskt med it. Logica siktar på 700 nyrekryteringar före årets slut av ”en mängd kompetenser inom it-infrastruktur, arkitekter och it-säkerhet”.

– Tyngdpunkten ligger främst på Stockholm, men även Göteborg har blommat upp, säger Jan Sundberg, rekryteringschef på Logica.

Bland kunderna till Sveriges största konsultmäklare Ework dominerar behovet av säkerhetskonsulter för affärssystem.

– Efterfrågan på integrationskonsulter med erfarenhet av SAP och Oracle är stort. Vi förmedlar även mycket seniora projektledare som är vana vid att starta och driva egna utvecklingsprojekt, säger marknadschef Sofie König.

Enligt Daniel Hallqvist, CEO på it-konsultmäklaren Safemind rekryterar de bolag som har en produkt  eller tjänst som funkar internationellt aggressivt just nu,           exempelvis EA, DICE, Spotify, King.com och Stardoll.

– De söker folk som är duktiga på webb och som kan utnyttja det senaste teknologierna, som HTML5.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro