ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Det ska vara tillåtet att ge djur njutning"

Anders Göransson · 12 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Korna på bilden har ingenting med artikeln att göra.

Korna på bilden har ingenting med artikeln att göra. Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

"Ska det vara olagligt att smeka en av mina kor under svansen?" Nej, tycker en av Djurens Rätts medlemmar, som i förbundets egen tidning berättar att han själv är zoofil – en person som är sexuellt attraherad av djur.– De här åsikterna tål att diskuteras, även om man inte håller med, säger tidningens chefredaktör och ansvarige utgivare Jonas Nilsson.

I en debattartikel berättar den anonyme skribenten att han delar sin sexuella läggning med många av sina nära vänner. Han protesterar mot bilden av att all sexuell kontakt med djur är emot deras vilja, och tar sina egna kor som exempel.

"Om någon av dem skulle vara intresserad av att få sexuell stimulans så visar de det tydligt, precis som de visar tydligt om de vill bli kliade på ryggen", skriver han.

Förbundet Djurens Rätts inställning är tydlig: Sexuellt utnyttjande av djur ligger inte i djurets intresse, och sexuellt umgänge med djur borde förbjudas.

Jonas Nilsson försvarar ändå publiceringen av debattartikeln.– Ett av tidningens uppdrag är att vara ett debattforum – det här är en del av det, säger han.

Styrelsen för förbundet Djurens Rätt har gjort det klart att även köttätare är välkomna i organisationen.

Gäller det zoofiler också?– Det gäller alla som stödjer vårt arbete för ett samhälle som inte förtrycker djur. Jag tror inte det går att börja bedöma om folk är värdiga att bli medlemmar eller inte.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro