ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Det skulle vara fegt att inte göra den"

Daniel Holloway · 20 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
”Jag letar i första hand efter filmer, inte efter vem jag ska spela”, säger Kevin Costner.  

”Jag letar i första hand efter filmer, inte efter vem jag ska spela”, säger Kevin Costner.  


klar

Artikellänk är kopierad

AFFÄRSMAN. Kevin Costner har dödat förut – som i ”Robin Hood”, där det var förrädare till kung Rikard. I ”Wyatt Earp” var det laglösa banditer. Men det har alltid varit onda män och med ett gott syfte – aldrig för själva dödandets skull.

I ”Mr Brooks”, som har svensk premiär på söndag, förändras detta. Costner, 52, spelar en affärsman vars fritidsintressen inkluderar keramik och att mörda främlingar. Rollfiguren är anmärkningsvärd av två orsaker: Han är en av de mest noggranna mördare som setts på vita duken, och William Hurt bor i hans medvetande.

Vare sig det ena eller det andra avskräckte Costner.– Jag läste manus och tänkte att det skulle vara fegt att inte göra den, för jag trodde att det skulle bli en riktigt bra film, säger Costner.Som Brooks spelar Costner en sociopatisk arketyp. Hans företag är framgångsrikt. Hans dotter är tillgiven. Hans fru är attraktiv. Ingen i hans omgivning misstänker att han tillbringar en stor del av sin tid samtalande med Marshall, spelad av Hurt, en inbillad figur som övertalar Brooks att förfölja och döda personer.

Seriemördarfilmer har inte gått så bra i år, men Costner är inte oroad över hur hans seriemördare kommer att tas emot i sommar.– Det är som att göra en västern – det här är bara en av historierna man kan berätta, säger han. Framöver hoppas Costner åter arbeta bakom kameran.– Jag har faktiskt ungefär tre filmer som jag tror jag vill regissera i framtiden, säger han. 

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Holloway
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro