ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Det skulle vara tunga överallt"

Emma Björkman · 15 Jun 2012
Uppdaterad 14 Jun 2012
"Det skulle vara tunga överallt"

"Det skulle vara tunga överallt" Foto: Gustav Gräll


Svenska Malin Åkerman gör succé i Hollywood. I musikalen Rock of ages” spelar hon en journalist på musikmagasinet Rolling Stone som drabbas av plötslig kärlek till sitt intervjuoffer.

klar

Artikellänk är kopierad

Vad lockade dig med rollen som musikreportern Constance Sack?– Jag har aldrig gjort en musikal och tyckte det var jättespännande. Det var kul med Constance för att hon är jordnära till att börja med men inte mot slutet, haha. Jag ville att hon från djupet av hjärtat skulle bry sig om den här ensamma rockstjärnan. Det var verkligen min typ av komedi och jag älskar rock n roll, säger Malin Åkerman när Metro träffar henne på Lydmar Hotel i Stockholm. 

Hur var det att ta ton i filmen?– Det var det jag var mest nervös för. Sången jag och Tom Cruise sjunger – ”I want to know what love is” – är en låt som alla känner igen och jag kände press att göra den rättvisa. Jag hade bandet The Petalstones 2002 men jag är ingen utbildad sångerska.  

Vad tycker du om att Tom Cruise använder din rumpa som en mikrofon i en scen?– Det var så roligt! Vilken bra koreografi. Två dansare visade det när vi repeterade och jag rodnade och skrattade. Jag älskar att göra sådant som är vågat. Det är en av mina favoritscener som jag någonsin har spelat in. Tom var verkligen på gång. Han sa ”I’m game. Let’s do this!”. Man måste verkligen våga gå hela vägen när det är komedi, annars blir det inte bra. 

Hur var det att jobba med Tom Cruise?– Han är en otrolig skådespelare, han förvandlades verkligen till en rockstjärna i filmen. För det andra är han en riktigt generös skådespelare, han vill att alla ska glänsa. Han var väldigt positiv och kunde namnen på alla på inspelningen. 

I manus beskrevs hångelscenen mellan dig och Tom Cruise som ”The toungiest toungekiss of all time”, hur gick snacket innan?– Den dagen vi skulle göra kyssen fick vi instruktioner om att det skulle vara tunga överallt, Tom Cruise skulle slicka mig i ansiktet om det så krävdes. Det skulle vara den galnaste kyssen man sett. Vi sa ”börja spela in så får vi se vad som händer”. Det går inte att förbereda något sådant. Man får dyka in med tungan först, haha.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro