ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det söker vi på Blocket

Josefin Svenberg · 10 Jan 2013
Uppdaterad 10 Jan 2013
Det söker vi på Blocket – Före jul fick barnen välja vilka av sina gamla leksaker de ville sälja och sedan fick de pengarna själva. Det är bra att visa dem hur man kan värna om miljön och samtidigt få en slant, säger Helena Svanberg, här med sexåriga dottern Ella. Tioårige Leon är inte med på bilden. Helenas tips är att sälja efter säsong. – Sälj inte cykeln på vintern, säger hon.

Det söker vi på Blocket – Före jul fick barnen välja vilka av sina gamla leksaker de ville sälja och sedan fick de pengarna själva. Det är bra att visa dem hur man kan värna om miljön och samtidigt få en slant, säger Helena Svanberg, här med sexåriga dottern Ella. Tioårige Leon är inte med på bilden. Helenas tips är att sälja efter säsong. – Sälj inte cykeln på vintern, säger hon. Foto: Isabel Svensson


Begagnathandel. Sämre ekonomiska tider gör att svenskarna rensar ur sina förråd och säljer kläder, möbler och andra saker som inte längre används. Ekonomen : Ett bra sätt att få in extra pengar.”

klar

Artikellänk är kopierad

Handeln med begagnat fortsatte att öka under 2012 och på köp- och säljsajten Blocket sattes nytt rekord i antal annonser efter en ökning med 3 procent jämfört med 2011. 

Allra mest ökade så kallade förrådskategorier som kläder, leksaker och möbler, medan det varit färre annonser i kapitalkategorier som båtar och bilar. – Det kan hänga ihop med konjunkturen. Det är ett bra sätt att få in extra pengar. Jag tror också att allt fler tänker på miljön och att man kan sälja saker så att de kommer till användning, säger Bodil Hallin, familjeekonom på Ikano Bank.

Något annat som kan vara ett tecken på att det är sämre tider är att ”bortskänkes” var det näst mest sökta ordet på Blocket i fjol.

Köp- och säljsajten ser en ”tydlig koppling” mellan annonsrekordet och ekonomiskt oroliga tider. – Många kanske känner att de behöver stärka kassan och rensa ur förråden. De annonser som har ökat mest är för sådana saker som man lätt samlar på sig under åren. Men det tar inte längre tid att sälja sakerna, så man kan tänka sig att det är många som även köper begagnat i sämre tider, säger Annette Karlberg, presschef på Blocket.

Helena Svanberg i södra Stockholm har både sålt och köpt saker via nätsajter i flera år, oavsett konjunkturläge. Främst blir det barnartiklar som kläder och leksaker. – Dels är det bra att rensa ut då och då, dels är det bra att sakerna kommer till användning för miljöns skull, säger Helena Svanberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro