ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det största hotet mot samhället är mannen

Metro · 9 Jun 2016
Uppdaterad 13 Jun 2016
Anthon Gyllensten, juridikstudent och kommunpolitiker (C).

Anthon Gyllensten, juridikstudent och kommunpolitiker (C). Foto: Privat/TT


Samhället uppfostrar män till att vara arga och våldsamma. När ska vi inse att mannen är det största hotet mot samhället? Det är dags att någon vågar sätta ner foten, skriver Anthon Gyllensten.

klar

Artikellänk är kopierad

Dagligen kan alla läsa, se och höra om terrorattacker, fotbollsbråk eller människor som uttrycker sin rädsla över att gå på gatan där de bor när mörkret landat över stan. Varje gång jag ser något av ovanstående ställer jag mig frågan: "Tänk om det handlar om en kvinnlig gärningsperson den här gången?" Sedan kollar jag och vips, så fel det kan bli. Det var män den här gången också.

►LÄS MER: Massi Fritz: Sluta dalta med våldtäktsmän – inför hårdare straff

När ska samhället inse, när ska männen inse, att vi är det största hotet mot samhället? Samtidigt när jag läser sådant blir jag ledsen, inte bara för att någon skadas utan för att attentatspersonerna är uppfostrade på ett sådant sätt att det inte finns en annan utväg än att faktiskt göra som de stora grabbarna – slåss.

Samhället uppfostrar män till att vara arga, våldsamma och i vissa fall till att beröva andra människors liv. Självfallet händer det även att kvinnor begår dessa handlingar, men siffrorna är små. Jag blir ledsen när jag ser dessa rädda killar (som för övrigt ofta är över 25 år) göra handlingar som de egentligen inte vill göra. Ingen av dem vågar dock säga nej.

Det finns en lösning:

Om en manlig ledande fotbollshuligan sätter ner foten och får sina kamrater att inse hur dumt det faktiskt är att handla som de gör vid fotbollsmatcher. Då skulle publiken kunna fira tillsammans som under Eurovision Song Contest som gick av stapeln tidigare i år. Finns det sådana män? Nej, för de är rädda för hur deras arga, våldsamma kompisar skulle reagera på det.

Om en manlig ledande terrorist sätter ner foten och får sina soldater att inse hur dumt det faktiskt är att begå terroristhandlingar. Då skulle ett krig där ledaren är verksam kunna sluta. Finns det sådana män? Nej, för de är rädda för hur deras arga, våldsamma anhängare skulle reagera på det.

►LÄS MER: Debatt: Till dig som våldtog min dotter

Om alla män slutar tänka syndiga tankar om kvinnliga medmänniskor skulle alla våga gå ute på stan oavsett om det är mörkt eller inte. Finns det sådana män? Ja, dock inte tillräckligt många.

Tyck vad du vill om mina tankar. Jag tror dock att det är ett faktum som endast kan lösas av män. Finns det sådana män? Nej, för de är rädda för hur deras arga, våldsamma kompisar ska reagera.

Anthon Gyllensten

Juridikstudent och kommunpolitiker (C)

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro