ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det var en storm av känslor”

Anders Göransson · 3 Feb 2014
Uppdaterad 17 Feb 2014
Besöket i Manilas slum satte djupa spår i artisten Uno Svenningsson.

Besöket i Manilas slum satte djupa spår i artisten Uno Svenningsson. Foto: Nacho Hernandez/SOS Barnbyar


Djupaste fattigdom, övergivna barn - men också glädje mitt i misären. Besöket i Manilas slum satte djupa spår i Uno Svenningsson. – Sedan vi kom tillbaka har det inte gått en dag utan jag tänkt på resan.

klar

Artikellänk är kopierad

– Sedan vi kom tillbaka har det inte gått en dag utan jag tänkt på resan, säger Uno Svenningson.
– Sedan vi kom tillbaka har det inte gått en dag utan jag tänkt på resan, säger Uno Svenningson.Foto: Nacho Hernandez/SOS Barnbyar

På tisdagskvällen sänds del tre av TV4:s ”En resa för livet”, där fyra svenska artister besöker de fattigaste områden i Filippinernas huvudstad Manila tillsammans med SOS Barnbyar, och skriver musik om det.

Uno Svenningsson följde en familj i en av organisationens barnbyar och fick vara med när 5-åriga Trischa äntligen fick träffa sin lillasyster Chloie, 2, som slussades in i byn efter att ha varit omhändertagen av myndigheterna.

– Min låt handlar om just det mötet, kan man säga. Det var det finaste ögonblicket på resan för mig, säger han.

LÄS MER
”Musik var det sista jag ville tänka på”

Andra minnen av resan är mörkare, mycket mörkare. Besöket tillsammans på soptippen Smokey Mountain, där allra fattigaste bor, är ett av dem.

– Det var en fruktansvärd stank, enormt fattigt, och allting handlade om att få fatt i mat för dagen.

Han besökte också en gravplats, kallad North Cemetary. Där bor fattiga familjer i enkla bostäder mitt bland gravarna - deras levebröd är att vakta rika familjers gravar från plundrare.

Det var absurda upplevelser, svåra att ta in.

– Det var en storm av känslor. På kvällarna kom tårarna ibland när allting sjönk in - man fattade inte riktigt vad man varit med om.

LÄS MER
Sophie Zelmani mötte Manilas fattigaste

I tisdagens program kan man se hur artisternas låtar sakta tar form.

– Det fanns väldigt lite tid att skriva på, det var intensiva dagar. Några gånger satt jag uppe till tre-fyra på morgonen för jag så gärna ville få låten klar under resans gång.

Unos sång ”Vilken dag det kommer bli” kommer, liksom Darins, Sophie Zelmanis och Eagle-Eye Cherrys låtar, att släppas på tisdagskvällen, efter att programmet sänts. Intäkterna från musiken går till SOS Barnbyar.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro