ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det var ett plumpt förslag”

Peter Lindholm · 19 Apr 2011
Uppdaterad 19 Apr 2011

Hon föreslås ta över efter Carin Jämtin Inte rädd att såga sin företrädares beslut. Förslaget om butler i tunnelbanan var plumpt och dåligt genomtänkt”.

klar

Artikellänk är kopierad

Karin Wanngård, en 35-årig fritidspolitiker, tar över som socialdemokratiskt borgarråd efter Carin Jämtin. Och innan hon ens blivit vald räds hon inte att såga sina företrädares förslag och beslut.Vänstersosse, buggare – och Charlie Sheen-fantast. – Ja, det kanske blir så. Fast Charlie Sheen-fantast? Jag har tröttnat på Charlie Sheen! Han är inget bra föredöme heller, haha. Jag får nog stryka ”2 1/2 män” som favorit-tv.Du är nordisk lönechef på HP. Hur förklarade du för dina chefer det här uppdraget? – Det var inte helt enkelt. För min chef i England förklarade jag att jag kommer att arbeta heltid med politik och vara socialdemokratins främsta företrädare i Stockholm. Men motfrågan direkt var: ”Kan du inte göra det på deltid?”Du har suttit i kommun­fullmäktige sedan 1995. – Ja, jag kom in där som ersättare när Anna Lindh blev minister. Hon var ju högre upp på listan, men på grund av att hon avgick kom jag in som ersättare.Du har framför allt engagerat dig i miljöfrågor och har även ett eget slagord: ”Ekoism före egoism.” – Ja, det krävs kollektiva lösningar för att förhindra miljöförstörelsen. Som kollektivtrafik, ekologiskt bostadsbyggande och icke miljöfarliga bilar. Vi måste ha en kollektiv satsning för att värna vår framtid. Du gillar varken Rut eller Rot – men hur är det med Jämtins förslag om butler i tunnelbanan? – Nej, det gillar jag inte heller. Jag tycker det var ett plumpt förslag, dåligt och absolut inte genomtänkt.Du har föreslagit att Stockholms stad skulle köpa tillbaka Fortum eller starta ett nytt energibolag. Var inte det bara en populistisk motion när eltaxorna var som högst? – Mitt syfte var framför allt att väcka en miljödiskussion i fullmäktige. Jag tycker att det var ett dåligt beslut att sälja vårt energibolag.Det var din företrädare Mats Hulth som beslutade det. – Ja, och han själv har sagt att det inte var så klokt. Stockholmarna betalar överpris för energin på en oligopolmarknad. Därför hade jag ett resonemang om det, för det finns option om att man skulle kunna köpa tillbaka Fortum. Det är klart att man kan räkna på det  alternativet. Viktigaste frågan nu då? – Det är många, men det jag kommer att driva hårdast är barns förutsättningar. Vi väljer inte våra föräldrar, därför måste vi ha en politik som gör att alla barn kan få förutsättningar till ett fullgott liv.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro