ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Det var min plikt att inte göra Rambo glamorös"

Jochem Geerdink · 6 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
”Rambo” är den fjärde filmen om Vietnamveteranen, och Sylvester Stallone spelar inte bara huvudrollen, han har även skrivit manus och regisserat. Han fyller 62 år i juli, och häromdagen sågs han lämna en plastikkirurgisk klinik i Beverly Hills (lilla bilden).

”Rambo” är den fjärde filmen om Vietnamveteranen, och Sylvester Stallone spelar inte bara huvudrollen, han har även skrivit manus och regisserat. Han fyller 62 år i juli, och häromdagen sågs han lämna en plastikkirurgisk klinik i Beverly Hills (lilla bilden).


klar

Artikellänk är kopierad

John Rambo är tillbaka – för fjärde gången. Men det blir inte den sista. Metro har träffatSylvester Stallone.

Det är en rätt brutal film, var det meningen? – Ja, det var det. Jag ville att den skulle vara omskakande och att publiken skulle förstå att jag inte skämtar om situationen där borta. Folk borde veta vad det burmesiska folket får utstå varje dag. Som filmmakare såg jag det som min plikt att inte göra den glamorös.

Så i stället för att göra en underhållande actionfilm du få publiken att tänka på situationen i Burma?– Jag vet, vi håller oss nära gränsen. Det finns tillfällen när Rambo bara är Rambo, ren underhållning och action. Men när byn attackeras, när John inte är där, är det ett slags social kommentar om den längsta civila konflikt i världen som ingen känner till. Så jag var tvungen att tjäna två herrar.

Du skrev manus, du gör huvudrollen och du har regisserat. Det låter lite diktatoriskt, tycker jag. Vem ger dig kritik?– Det är väldigt, väldigt diktatoriskt (skratt). Nej, allvarligt, jag är till min natur väldigt öppen för förslag. När min fru säger att det är hemskt har hon oftast rätt. Så jag är på­verkbar och inte som Na­poleon som invaderar Ryssland, vad folk än säger.

Var det lättare att göra den här filmen än de tre första?– Nej, nej, nej. Det har gått 20 år sedan den senaste filmen, det är en hel generation som inte ens vet vem Rambo är, och för det tredje har du en man som skulle ansetts som alldeles för gammal för att göra den här rollen. Så enligt Hollywoodstandard finns det inget affärsvett med den här filmen. Till slut hade vi en väldigt begränsad budget, så jag valde att filma ur Rambos synvinkel, med många handfilmade scener.

Jag tycker den här filmen är bättre än tvåan och trean. Kanske för att du var tvungen att hålla den enkel … – Jag måste hålla med dig om det. Kanske en för stor budget är en förbannelse (skratt).

Du fyller 62 i juli. Är det inte dags att lämna över till en yngre generation?– På grund av åtaganden jag gjort måste jag göra några filmer till. Men när det gäller skådespeleri finns det faktiskt inte mycket mer jag kan göra. Genom åren har jag gjort nästan allt jag kan. Så i stället för att upprepa mig själv föredrar jag att regissera och skriva.

Kan det bli en ”Rambo 5”?– Jag skulle vilja ta Rambo till en annan genre, experimentera lite med rollfiguren. Det kommer definitivt inte att bli en krigsfilm till, för jag kan inte göra den bättre än jag tidigare gjort. Vad det kommer att bli tänker jag inte berätta för dig. Men jag har redan kommit halvvägs med manuset.

klar

Artikellänk är kopierad

Jochem Geerdink
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro