ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Det var värt att vänta – nu kommer solen!

Joel Linde · 3 Aug 2015
Uppdaterad 3 Aug 2015
Sandhammaren.

Sandhammaren. Foto: imageBROKER / Alamy


Är du en av dem som har gått runt i sydväst och väntat på något gott? Då har du inte väntat för länge, för nu är solen äntligen här.

klar

Artikellänk är kopierad

Vi får hoppas på augusti har meteorologerna sagt under juni och julis regniga dagar. Och hoppet svek inte, för nu är solen här.

– Nu har vi en hel del bra väder att se fram emot. I dag (måndag) och i morgon är det högtrycksbetonat med svaga vindar, säger Martin Hedberg, meteorolog på vadercentralen.se.

Temperaturerna ligger under måndagen på 20-22 grader i stora delar av Göta- och Svealand, och under tisdagen kommer många att få uppleva den varmaste dagen på mycket länge i Sverige med temperaturer upp till 27 grader.

– Vädret har förskjutits till det bättre och vi kommer in i en ny fas nu. Fram till den 12-13 augusti ser det ut att bli en hel del sol, men det kommer inte alltid att vara klarblå himmel och det blir fortfarande en del regnskurar.

Men det är inte alla som får njuta så mycket av det sprickande molntäcket. Norröver blir det lite bättre, för dem som gillar sol, men regnet biter sig trots allt fast.

– Regnet som sveper förbi i söder ser ut att parkera i Norrbotten och Västerbotten, och den tendensen kvarstår litegrann i augusti.

Väderkaoset: Här är det kallare i dag än det var i december

Så deppiga blir vi av det usla sommarvädret

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro