ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Det viktiga är att känna att man gör något"

metro · 2 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Som en ren och skär kärleksakt. Så såg Charlotta Malmberg sitt försök att samla in pengar till Rosa bandet. Nu har det förutom kärlek blivit 120 000 kronor till cancerforskningen.

För sex år sedan fick Charlotta veta att hennes mamma hade cancer. Efter det följde år av hjälplöshet och en känsla av att inte kunna göra något. Men 2006 kom hon på en idé – att samla in pengar till Rosa bandet. – Första året hade jag som mål att samla in 1500 kronor. Men jag fick in över 30 000 kronor. Det var helt otroligt vilken respons vi fick. Då insåg jag vilken genomslagskraft internet har och vilken hjärtefråga det här är för många.Nu har hon gjort det varje år sedan dess. Men i år känns det viktigare än någonsin.– Jag förlorade min mamma i oktober förra året. Men jag vet hur mycket styrka hon fick av det här och hur stolt hon var över det jag gjorde. Det bär jag med mig i mitt hjärta.

Charlotta Malmberg samlar in pengar Cancerfondens Rosa bandet-sida. Där har hon också varje år bloggat om sina erfarenheter. – I sista inlägget förra året skrev jag att mamma hade gått bort. Men jag kommer att blogga i år också. Jag hoppas att det jag skriver kan vara till hjälp för dem som är i samma situation som jag var för ett år sedan.Totalt har Charlotta samlat in 120 000 kronor. Men summan är inte det viktiga. – Det viktiga är att känna att man gör något. Jag har förstått av inläggen på bloggen att många känner så. Och här får de möjligheten att bidra på ett enkelt sätt. Om pengarna räcker till att en forskare kan fortsätta forska en månad till har man gjort skillnad.

Så startar du din egen insamling1. Gå in på www.cancerfonden.se/rosabandet och klicka på Starta insamling2. Skapa ett användarkonto3. Logga in och klicka på länken ”Starta din insamling här” 4. Fyll i en text om ditt engagemang och ladda upp en bild5. Nu är insamlingen igång! Sprid informationen till vänner och bekanta som kan bidra via sms, internetbank eller kontokort till just din insamling.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro