ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Detroit vann Stanley cup

TT · 5 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Svensklaget Detroit med lagkaptenen Nicklas Lidström och Henrik Zetterberg i spetsen har erövrat Stanley cup-pokalen. Laget besegrade Pittsburgh med 3—2 i den sjätte matchen i finalserien.

Nicklas Lidström blev därmed den förste europeiske lagkapten hittills att vinna Stanley cup. Lidström fick lyfta bucklan efter en rafflande finalserie mot Pittsburgh, som slutade med att Red Wings vann med 4—2 i bäst av sju matcher.

- Det känns fantastiskt. Det är extra kul att vi är så många svenskar i laget, det ger en speciell känsla att vi kan fira tillsammans, säger Tomas Holmström efter segern.Det var Detroits fjärde Stanley cup-seger på elva säsonger. Dessutom är årets lag det lag som vunnit Stanley cup med flest antal européer i truppen.

Henrik "Zäta" Zetterberg blev efter matchen vald till den mest värdefulla spelaren i slutspelet, och fick för det motta The Conn Smythe Trophy. "Zäta" gjorde 27 poäng varav 13 mål under slutspelet och var i nattens match helt makalös. Han svarade för ett mål och en assist. Målet kom en bit in i den tredje perioden och var matchavgörande.

Pittsburgh höll dock på att ännu en gång sätta stopp för Detroits segerplaner genom att reducera med bara en minut kvar matchen.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro