ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Detta ska Stefan Löfven lära sig i partiledarskolan

Caroline Wetterborg · 30 Jan 2012
Uppdaterad 30 Jan 2012
”Minst en timme varje morgon av pluggande av hårddata” föreskriver Göran Persson till Stefan Löfven.

”Minst en timme varje morgon av pluggande av hårddata” föreskriver Göran Persson till Stefan Löfven. Foto: Tomas Oneborg / Scanpix


Socialdemokraternas nytillträdde ledare Stefan Löfven har axlat en tung roll. För att bli en fullfjädrad partiordförande har han mycket att lära. Vilka är de viktigaste ämnena? Vem ska lära ut dem? Metros politiske expert Janne Sundling går igenom läroplanen i partiledarskolan.

klar

Artikellänk är kopierad

Ämnena: Utrikespolitik, offentlig sektor och justitiefrågor blir några tunga ämnen på Löfvens schema. ”Organisationen tror jag att han kan, det är mer att fila på vad han vill med den. Sociala frågor i vid mening behöver han lära sig mycket om. Det är inte heller helt lätt att förstå gången i riksdagsarbetet.”Lärarna: Det gamla gardet med ex-ministrar får ställa upp och lära ut partiledarrollen. ”Där kommer nog Ingvar Carlsson, Göran Persson och andra som varit ministrar, rådgöra med honom om vilka fällor man kan gå i. I finanspolitiken har han säkert mycket att lära av någon som Leif Pagrotsky.”

Läxorna:  ”Minst en timme varje morgon av pluggande av hårddata”, föreskrev Göran Persson i Dagens Nyheter. Men viktigast i läxläsningen blir frågor som är högaktuella nu. ”Ta det här med europakten, hur ska man agera där? Det tror jag att Löfven kommer att behöva läsa på rätt ordentligt.”Betyg: Löfven behöver inte vänta till slutet av terminen för att få sitt betyg. Han är under ständig bevakning och bedömning. Om det blir ett A, ett C eller kanske ett F, det får vi se i nästa opinionsundersökning.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Wetterborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro