ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Deutsche stajling på "sosse-containern"

Billy Andersson · 28 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Tyska företag erbjuder stajlingpaket till den som vill hotta upp sin splitternya bil än mer. Här en Volvo V 70 med Heicos nya front-spoiler, som sägs ge mindre luftmotstånd, och mattgråa fälgar. Nedanför syns de fyra kromade avgasrören. Stajla bilen, men var beredd på missnöjda mekaniker. Det mest kända stajling-företaget är Evolve, men det som är snabbast med nyheter är Heico. 

Tyska företag erbjuder stajlingpaket till den som vill hotta upp sin splitternya bil än mer. Här en Volvo V 70 med Heicos nya front-spoiler, som sägs ge mindre luftmotstånd, och mattgråa fälgar. Nedanför syns de fyra kromade avgasrören. Stajla bilen, men var beredd på missnöjda mekaniker. Det mest kända stajling-företaget är Evolve, men det som är snabbast med nyheter är Heico.  Foto: heico/ montage


klar

Artikellänk är kopierad

STATUSHÖJARE. Har grannen redan beställt en splitter ny Volvo V 70? Bräck honom med ett tyskt stajling- och trimpaket.Men var beredd på att din Volvo-verkstad blir förbannad. Volvo över lag och Volvo V 70 i synnerhet är bra men en utpräglat präktig bil. Inte ens hemma längs radhusgatan gör folk vågen när du kommer åkande i din V 70.Men det finns trix som kan höja din och din Volvos status. Tyskland är nedlusat med firmor som stajlar och trimmar nya standardbilar. Givetvis är det här bra pr för biltillverkarna, men Volvo har varit kallsinniga till företag som hottar upp deras bilar. För en trimning är, enligt Volvos sätt att se, något olagligt om den trimmade bilen inte registreras om.– För en bil som blivit trimmad gäller inte garantin på de delar som blir berörda, säger Volvos presschef Bo Larsen.

På Volvos märkesverkstäder kan det också bli problem eftersom deras datorer inte känner igen elektroniken i en trimmad motor.Trots alla varnande fingrar är det många som bygger om sin Volvo. Knappt har nya Volvon kommit ut på gatorna innan de tyska stajlingfirmorna har ett färdigt paket med mattgrå fälgar, en sänkning av bilen och en aggressiv front. Den som köper en V 70 med största motorn får som extra grädde på plåten fyra kromade avgasrör där bak. De med diesel-Volvo kan köpa den av Volvo så illa omtyckta trimsatsen som gör en morrande dieselexpress av herrgårdsvagnen.För tyskar och de som orkar åka ned till stajling-företaget Heicos verkstäder i Tyskland finns även en helt ny skinninredning att köpa.Marlene Steffansson på Heicos svenska agent Sam Bilmode kan inte uppge prisnivån än så länge men prisnivån på tidigare stajlingsatser till V 70 har legat en bra bit över 50 000.

klar

Artikellänk är kopierad

Billy Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro