ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dev1ce positiv till att ha sex spelare i truppen

Erik Glanell · 9 Okt 2018
Uppdaterad 9 Okt 2018
Nicolai "Dev1ce" Reedtz kan mycket väl tänka sig att ta in en spelare till i laget för att få avlastning.

Nicolai "Dev1ce" Reedtz kan mycket väl tänka sig att ta in en spelare till i laget för att få avlastning. Foto: Jennika Ojala/Dreamhack


Danska proffset Nicolai "Dev1ce" Reedtz ser en framtid där fler CS:GO-lag använder sig av avbytare.

klar

Artikellänk är kopierad

Den senaste tiden har flera CS:GO-lag i sista stund dragit sig ur stora turneringar eller strukit ligor ur schemat. Både Ninjas in Pyjamas och Fnatic hoppar över Starseries säsong sex och Astralis valde till exempel att inte åka till Epicenter.

Övermättnaden på Counter strike-scenen har diskuterats flitigt de senaste åren. I kölvattnet av proffslagens pressade scheman har idén om avbytare kommit på tal. Något som får ny luft under vingarna i en intervju med Astralis AWP-stjärna Nicolai ”Dev1ce” Reedtz som ser en sexmannatrupp som en möjlig lösning.

– Jag tror inte att det kommer hända i en nära framtid, men så småningom är jag säker på att vi kommer att ha avbytare som kan bytas in emellan kartor. Men det är i framtiden, säger han till Cypersport.

Kan skada hela CS-scenen

Att något måste göras för att komma till rätta med det rådande klimatet tycker det danska proffset är givet. Om inget görs riskerar hela scenen att förlora på det, menar han.

– Tittarna är övermättade, spelarna är övermättade och inte hungriga. Även kommentatorerna går igenom och analyserar samma matcher hela tiden. Jag tycker att det är stort problem som vi i communityn gemensamt måste jobba med för att fixa. Annars tror jag att CS kan stagnera en hel del och vi kommer inte att kunna locka nya tittare, säger Nicolai ”Dev1ce” Reedtz till sajten.

”Viktigt att kunna stå över”

Counter strike har genom historien varit låst vid sitt femmanna-format. De senaste åren har det dessutom varit en kaosartad slalom mellan det växande antalet turneringar och ligor som gjort att spelare under intensiva perioder inte har möjligheten att ta ledigt. Med sex spelare i truppen hade man kunnat skaka loss lite mer återhämtningstid.

– Om allting stabiliseras och man vet vilka turneringar som äger rum under hela året, då kan man också träna med en sexmannatrupp. Speciellt om man har många matcher, online och annat. Det är verkligen viktigt att kunna stå över en match om man verkligen behöver det. Jag tror att det kommer ske rätt snart, säger han till Cybersport.

LÄS MER
HeatoN: The top teams are too lazy to beat Astralis
klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro