ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dexter hittades efter nio dagar under rasmassor

Tomas Lundin · 30 Nov 2013
Uppdaterad 1 Dec 2013
Dexter hittades efter nio dagar under rasmassor Dexter var hungrig och hade skrapsår, men var annars oskadd efter att ha hamnat under bråten när huset brakade ihop.

Dexter hittades efter nio dagar under rasmassor Dexter var hungrig och hade skrapsår, men var annars oskadd efter att ha hamnat under bråten när huset brakade ihop. Foto: TT


Jacob trodde att han förlorat både sitt hem och sin bästa vän när tornadon slet sönder hans hus. Men Dexter överlevde mirakulöst efter nio dagar under bråten.

klar

Artikellänk är kopierad

Virvelvinden gick som en sopborste över staden Washington i Illinois. Jacob Montgomery och pitbullhanen Dexter kom ifrån varandra under stormen när huset där de bodde i en lägenhet på tredje våningen förstördes, rapporterar AP. 

Den tröstlöse hussen letade igenom bråten flera gånger men utan ett spår efter Dexter. 

Nio dagar senare får han ett Facebook-meddelande från en granne som är ute och letar efter sin katt med hjälp av en djurräddar-grupp.

”Jag har din hund här”, löd meddelandet. 

Hunden hade hittats delvis begravd i rasmassorna men hade bara skrapsår. 

– Han började vifta på svansen så fort han såg mig, berättar Jacob Montgomery för AP. 

Montgomery är medlem i Nationalgardet och tränad för att hjälpa till vid nödsituationer. Men det hindrade inte katastrofen från att slå till mot hans eget hem. 

Tornadon i staden Washington – som delar namn med den amerikanska huvudstaden –  var del i ett ovädersystem som kostade sju människor livet.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro