ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Di Caprio åkte privatjet till miljöbal – får kritik

Ida Gustafsson · 22 Maj 2016
Uppdaterad 22 Maj 2016
Här går Leonardo Di Caprio på en filmfestival i London. (Arkivbild)

Här går Leonardo Di Caprio på en filmfestival i London. (Arkivbild) Foto: TT/AP/Joel Ryan


Leonardo Di Caprio ägnade hela sitt Oscarstal för att prata om klimathotet. Men i veckan flög han privatjet till och från en miljöbal. Något han nu får kritik för.

klar

Artikellänk är kopierad

När han tog emot sin Oscar för rollen i ”The Revenant” i februari ägnade han sitt tal åt de globala miljöutmaningarna och klimathotet och uppmanade åhörarna att inte ta planeten för given. LÄS MER: Leos miljögala drog in 340 miljoner  Men frågan är om han själv verkligen gör så miljömedvetna val. 

Di Caprio avbröt i veckan sitt besök på filmfestivalen i franska Cannes för att delta på en välgörenhetsbal för miljön i New York. Resan ordnades med en privatjet. Först dit. Och sen tillbaka. ett dygn efter miljöbalen skulle han hålla ett tal på en aids-gala i Cannes, rapporterar Page Six.LÄS MER: Debatt: Hur kan ni flyga så mycket när ni vet att det förstör klimatet? 

Miljöanalytikern Robert Rapier säger till tidningen att stjärnans livsstil ”förminskar hans moraliska auktoritet i att uppmana andra att minska sina koldioxidutsläpp”: 

– Han visar precis hur vår konsumtion av fossila bränslen fortsätter att växa. Det är eftersom alla älskar kombinationen av kostnad och bekvämligheten de erbjuder. Alternativen kräver oftast att man offrar ett eller annat, säger han. 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro