ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dieseldoftande (h)julklappar

Billy Andersson · 18 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Låt det dofta diesel under granen. Motor- och bilrelaterade julklappar är underskattade och utbudet är imponerande. Allt från julgransprydnader med åtta cylindrar till servettringar från en riktig F 1-bil. Förutsättningarna för en riktigt god hjul, som man säger i branschen, är goda.

En gnutta formel 1 för din servett

Vad: Servettring från en äkta F 1-bil. Renaults F 1-stall har monterat ner sina gamla bilar och hittat nya användningsområden för delarna. Den här servettringen, som är silverplätterad, har tidigare suttit i växellådan på en av deras bilar. Äktheten är dokumenterad och man får reda på vilken bil servettringen suttit i, vilka lopp den varit med i och vem som körde. Men det kostar, en servettring går lös på 12 000 kronor.

Varför: Du blir garanterat unik.

Varför inte: Höjden av nördprylar.

Påklätt från Pirelli

Vad: 2008 års kalender från Pirelli. Bilköparna finns i Kina så den italienska däcktillverkaren följer efter. Nästa års kalender, den 35:e, har kinesiskt tema och är fotad i Shanghai. 23 bilder på elva modeller av Patrick Demarchelier.

Varför: För en gång skull har Pirelli övergett gubbsjukan med nakenmodeller i kalendern.

Varför inte: Det är osäkert om softat porträttfoto av internationell klass går hem i fikarummet på Nisses bilverkstad.

Lyxigaste kälken i backen

Vad: Kälke från Porsche.Porsche tillverkar bilar som spyr ut koldioxid som värmer upp klimatet. Men Porsche tycks ändå tro att det blir snö i år igen. Modellen heter Aluminiumschlitte och medarna är i aluminium. Kostar 700 kronor på Porsches svenska merchandisesajt.

Varför: Klart ungen ska ha en Porsche.

Varför inte: Maxvikt på 60 kilo, du kan alltså inte åka själv.

V 8:a med snyggt häng

Vad: Surrogat för julgranskulor i form av V 8-motorer. En miniatyr-V 8-motor i granen sätter lite fart på julen. Det finns alternativ att välja på för den märkestrogne. I utbudet finns Cheva-, Hemi- (Chrysler) eller Fordmotor. Det hade varit kul om det funnits en hybridmotor från Toyota också. Finns på amerikanska Cal Car Covers sajt och kostar 15 dollar, cirka 100 kronor, styck.

Varför: Det är 2007 och alla ska profilera sig.

Varför inte: Endast för tokiga motorheads. 

Dödskalle för skallen

Vad: Döskallehjälm för chopperåkare. Designutveckling av hojhjälm. Om det får unga att lättare ta på sig hjälmen är det positivt. Och den kan vara bra att ha på maskerad också. Santiago Chopper säljer hjälmen för 149 dollar, omkring 980 kronor.

Varför: Du skrämmer livet ur alla du möter.

Varför inte: De du inte skrämmer kommer att skratta åt dig.

klar

Artikellänk är kopierad

Billy Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro