ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Digitala talangtävlingen Self Made går live på söndag

Natalie Demirian · 17 Mar 2017
Uppdaterad 17 Mar 2017
Ash Pournouri är grundaren av Self Made.

Ash Pournouri är grundaren av Self Made. Foto: Gustav Gräll


Snart är det dags! Den digitala talangtävlingen Self Made beskrivs som ett nytt universum för framtidens talanger och deras fans av grundaren Ash Pournouri.

klar

Artikellänk är kopierad

I Self Made finns det ingen jury som bedömer deltagarna, utan vinnaren utses av fansen och tittarna efter en omröstning på internet.

Tävlingen kommer att gå att följa på Kanal 5 och Dplay, men också på de digitala plattformarna Instagram, Facebook, Snapchat och Musically. Self Made har också en egen plattform, där du kan följa tävlingen.

– Vi har fått en galen respons från branschen, både lokalt och internationellt, sedan vi gick ut med att vi ska göra detta. Det visar lite hur rätt vi hade med behov och efterfrågan. Allt från artister och varumärken till investerare och mediebolag. Det ska bli kul att göra detta stort på hemmaplan och sedan ta ut det i världen, säger Ash Pournouri i ett pressmeddelande.

Metro är mediepartner till tävlingen som går live nu på söndag den 19 mars.

pil
FAKTA: Så här fungerar Self Made

Auditions 19 mars – 27 april

Under den här perioden kan du starta en profil och ladda upp din första video. De åtta mest populära videorna under veckan kvalificerar till veckofinal. Veckofinalen sker live på torsdagar via Self Mades plattform och fansen utser vinnaren efter en röstning på lördagar. Vinnaren varje vecka går vidare direkt till nästa steg. Det pågår under sex veckor där antalet som går vidare ökar med en person varje vecka.

Utvecklingsfas 28 april – 8 maj

De 21 deltagare som gått vidare från auditionfasen går in i utvecklingsfasen för att bli coachade av artister, producenter och kända profiler. Fansen utser 12 talanger som går vidare till finalistfasen.

Finalistfas 9 maj – 26 maj

12 finalister får åka till Stockholm för att arbeta med professionella musiker, skapa sin egen musik och uppträda live. Man följer finalisterna på plattformen med en semifinal på Berns Salonger i Stockholm och korar den slutliga vinnaren av Self Made i samband med en livesänd final på Gröna Lund i Stockholm.

Plattformen hittar du här: www.goselfmade.com 

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro