ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dignitas körde över Virtus Pro i den ryska miljonturneringen

Erik Glanell · 23 Okt 2016
Uppdaterad 11 Jan 2017

Foto: Epicenter


Kvällens stora drabbning i Counter-strike blev en uppvisning av det danska laget Dignitas när de spelade hem finalen i Epicenter mot polska Virtus Pro.

klar

Artikellänk är kopierad

Att Counter-strikelaget Dignitas stoppade svenskhoppet Fnatic redan i kvartsfinal visade sig bara vara en försmak av vad danskarna hade att bjuda på. Efter vinsten mot Na’Vi i semifinalen var de klara för final där de ställdes mot de polska björnarna i Virtus Pro i söndagens stora final.

Kampen om pokalen tog sin början på Nuke där polska Virtus Pro lyckades knipa åt sig vinsten med 16 vunna rundor mot Dignitas 11. Sedan gick allt väldigt snabbt.

Cobblestone blev en uppvisning av Dignitas där Virtus Pro, trots en hyfsat jämn början, blev totalt överkörda och kartan slutade 16-5. En kalldusch för en arena där Virtus Pro-tröjor och flaggor stolt visades upp. Men det skulle bara bli värre.

När Mirage började, som sista avgörande karta, visade Kristian ”k0nfig” Wienecke vägen på CT-sidan. Den 19-åriga dansken var helt orädd i konfrontationerna med terroristerna och med ett närmast felfritt försvar var ställningen i halvtid 13-2 till danskarna.

Som terrorister var det i stort sett samma visa. Virtus Pro plockade hem pistolrundan och fick med sig en och annan runda efter det. Men dominansen från Dignitas var ett faktum och när konfettikanonerna blåste av på VTB Ice Hall sports arena så var det för att danskarna kammat hem segern med 16-5.

Epicenter-vinsten, med en prispeng på nära 2,4 miljoner kronor, är Dignitas största framgång hittills. Det ser med andra ord ljust ut för den danska Counter -strikescenen.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro