ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dignitas pressades av underdogen – vann finalen med en hårsmån

Erik Glanell · 5 Mar 2018
Uppdaterad 5 Mar 2018

Foto: Erik Glanell/Metro


Svensklaget kammade hem finalen i HOTS-turneringen Western Clash i Katowice. Men det blev en nagelbitare som avgjordes i en sista skälvande lagfajt på Towers of Doom.

klar

Artikellänk är kopierad

En lättnadens suck.

Det var det första som den svenske Heroes of the storm-stjärnan Jonathan ”Wubby” Gunnarsson fick ur sig när han mötte Metro Esport efter favorittippade Dignitas finalrysaren mot Zealots.

– Jag kan inte säga att jag förväntade mig att de skulle spela så bra som de gjorde. De såg bra ut när vi kollade på deras matcher, men jag trodde inte att de skulle sluta så här, säger han.

Zealots satte hög press på Dignitas redan från start och bonuspoängen som svensklaget hade med sig från övre bracket vändes snabbt till ett övertag för underdogen. ”Uppvärmning” hävdar, Gunnarsson.

– Efter de två första kartorna så kände vi att våra två sämsta kartor var borta. Vi hade fortfarande med oss en karta in i finalen så egentligen stod det bara 1–0. Vi visste att vi skulle spela mycket bättre de kommande. Så det var bara uppvärmning egentligen, säger han och småler.

Var ni rädda någon gång?

– Ja, oh ja. Efter två förluster var man ju lite orolig. Sen vann vi två och då kände vi att ‘nu tar vi det här, dom är trötta’, säger han.

En av vinsterna var en överkörning på Tomb of the Spiderqueen där allt gick Dignitas väg från början till slut. En kartvinst som var viktig för självförtroendet. Och efter att spelarna gått av scenen inför näst sista kartan fick en oväntad händelse svensklaget att kanske känna sig lite för säkra för sitt eget bästa.

– När vi gick på toaletten så kom det en från andra laget och sa att de var körda, att laget inte pratade längre och att alla var så trötta. Så vi trodde att det var över då. Men så kom de tillbaka starkt ändå, säger han.

LÄS MER
Tempo Storms hyllning till Fnatic-inhopparen efter vinsten

Finalens bäst av sju ställdes på sin spets på Towers of Doom. Zealots tog kommandot i början av matchen, men när pelarna blev aktiva tog Dignitas över taktpinnen. Det blev en dragkamp och en nervkittlande fajt in i det sista.

Det sista i det här fallet var en otroligt tajt fajt i botlane.

– Det är alltid en otrolig känsla när man vinner sista fajten i sista matchen i sista finalen. Man har de där fem sekunderna när man sitter med headsetet på och inte riktigt vet vad man ska säga. Alla bara skriker, säger Jonathan ”Wubby” Gunnarsson som lämnar Katowice en titel rikare än när han kom hit.

pil
Resultat i finalen av Wester Clash

Volskaya Foundry – ZealotsBattlefield of Eternity – ZealotsInfernal Shrines – DignitasTomb of the Spider Queen – DignitasCursed Hollow – ZealotsTowers of Doom – Dignitas

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro