ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Diktatorns allt kortare ögonbryn en gåta

Åsa Larsson · 2 Jan 2015
Uppdaterad 2 Jan 2015

Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

Nordkoreas diktator Kim Jong-Uns ögonbryn blir kortare och kortare – i det senaste nyårstalet hade de krympt till små streck. Frågan som en del ställer sig är om det är i syfte att likna sin far – Kim Jong-Il.

Det är som kremlologi, det gamla sättet för Sovjet-experter att försöka förstå vad som hände bakom järnridån beroende på hur högt uppsatta ledare stod vid parader och annat som kunde skönjas mellan raderna. I det här fallet är det Kim Jong-Uns plockade ögonbryn som förbryllar.

​Ifjol slog Nordkorea ilsket ifrån sig frågor om huruvida Kim Jong-Un, den tredje i dynastin Kim, plastikopererat sig för att likna sin farfar, den store landsfadern Kim Il-Sung, mer. Nu spekuleras i om de extremt plockade ögonbrynen är ett härmande av Kim Jong-Ils, skriver tidningen South China morning post.

I nyårstalet öppnade Kim Jong-Un för samtal med ärkefienden Sydkorea. Länderna ligger fortfarande formellt i krig sedan vapenstilleståndet 1953 och har vid flera tillfällen förhandlat för att ta sig ur dödläget. Senaste det skedde förhandlingar på toppnivå var 2007.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro