ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Din andlighet kan leda till nya jobb

Kristian Borglund · 12 Apr 2012
Uppdaterad 12 Apr 2012
Per Löfberg och Mattias Ohlson startade en fabrik i  Zambia – helt utan erfarenhet. – Utan det andliga självförtroendet  hade vi aldrig vågat ta risken, säger de. Här står de ihop med en anställd på fabriken. 

Per Löfberg och Mattias Ohlson startade en fabrik i  Zambia – helt utan erfarenhet. – Utan det andliga självförtroendet  hade vi aldrig vågat ta risken, säger de. Här står de ihop med en anställd på fabriken.  Foto: Privat


Det gav Per Löfberg och Mattias Ohlson styrkan att ta nya karriärsteg.

klar

Artikellänk är kopierad

Begreppet ”andligt självförtroende” uppfattas av många som rent flum. Men för Per Löfberg och Mattias Ohlson är det just det som har gett dem modet att ta nya karriärsteg.

Andligt självförtroende går hand i hand med den ökade viljan hos många att vilja göra gott för världen, något som gör att framför allt yngre i arbetslivet väljer bort arbetsgivare som inte anses göra tillräckligt mycket gott för samhället.

Men vad betyder egentligen ”andligt självförtroende”?

En världsledande expert på området är amerikanen Andrew Cohen. Han är redaktör för tidskriften Enlightenment Next Magazine, författare till boken ”Evolutionary enlightenment” och aktuell med en föreläsning i Stockholm i nästa vecka:

– Vanligt självförtroende kan handla om att vi är bra på något i relation till andra, eller ser bra ut i relation till andra, eller att ha den ekonomiska tryggheten att känna sig fri.

– Det andliga självförtroendet hämtas i stället från en existentiell källa, där du vet vem du är, varför du är här och att du är delaktig i en kreativ process som påverkar hur mänskligheten som helhet tänker.

Flummigt? Hur som helst har Per Löfberg och Mattias Ohlson omsatt det här i praktiken och startade en fabrik där det tillverkas pelletar och spisar i Zambia:

– Vi startade vårt projekt i Zambia utan att ha vare sig pengar eller kunskaper. Men vi visste att det var rätt sak att göra. Utan det andliga självförtroendet hade vi aldrig vågat ta risken.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro