ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Din ficka länsas när du köar för mat

Johan Mårtensson · 7 Jun 2012
Uppdaterad 7 Jun 2012
McDonald's på Gustav Adolfs torg i Malmö är en av många hamburgerrestauranger där fickstölder anmälts.

McDonald's på Gustav Adolfs torg i Malmö är en av många hamburgerrestauranger där fickstölder anmälts. Foto: Linnea Svensson Arbab


Ficktjuvar slår till när vi köper burgare. Under 2011 anmäldes över 100 fickstölder och andra stölder inne på de stora hamburgerrestaurangerna i Malmö, visar statistik som polisen tagit fram på uppdrag av Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Malmös ficktjuvar blir allt mer påhittiga och enligt Lars-Håkan Lindholm, informatör vid Malmöpolisen, kan det finnas ligor som specialiserat sig på just hamburgerkunder. – Tjuvarna spanar, och särskilt om det är trångt framför kassorna så kan de passa på. Det händer också att folk lämnar jackan på stolen när de går fram för att hämta sina hamburgare, och tjuvarna ser det som kanontillfällen för att ta telefoner och annat ur fickorna, säger han.

Stölderna kan gå på bara någon sekund. – De är skickliga som tusan de där tjuvarna, säger Lars-Håkan Lindholm.

Bara på Burger King i Malmö anmäldes ett 40-tal stölder under 2011, och på McDonald’s är siffran ungefär 60. Men hamburgerkedjorna är långt ifrån de enda serveringar i staden där denna typ av stölder sker. Även från kaféer runt om i Malmö gjordes sammanlagt över 100 sådana anmälningar i fjol. Enligt Lars-Håkan Lindholm ökar denna typ av stölder generellt under sommaren då de kringresande ligorna kommer till Malmö. – Man ska vara extra uppmärksam den här tiden på året, säger Lars-Håkan Lindholm. Metro har varit i kontakt med både McDonald’s och Burger King, men varken McDonald’s presschef Håkan Ström eller Max Bellman, pressansvarig på Burger King, vill ge några kommentarer.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro