ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Din frisör kan rädda ditt liv

Victoria Gillberg · 19 Okt 2011
Uppdaterad 19 Okt 2011
Nu visar det sig att din frisör inte bara kan klippa ditt hår – utan också skydda dig från hudcancer.

Nu visar det sig att din frisör inte bara kan klippa ditt hår – utan också skydda dig från hudcancer. Foto: Lars Pehreson /Svd /Scanpix


De är inte bara proffs på hår och styling. Nu visar det sig att de också kan vara första skyddet mot hudcancer genom att regelbundet kontrollera om kunders hårbotten har misstänksamma leverfläckar eller hudförändringar.

klar

Artikellänk är kopierad

I en studie har forskare från Harvard intervjuat 200 frisörer. Det visade sig att 40 procent faktiskt tittade i kunders hårbotten efter leverfläckar och förändringar. Sju av tio gav kunderna information om hudcancer och skulle kunna tänka sig att dela ut informationsblad. Eftersom de flesta går till frisören regelbundet kan de bli viktiga för att upptäcka hudcancer i ett tidigt stadium. Forskarna hoppas att studien kan göra att man ger mer information om hudcancer på frisörutbildningar. Enligt det amerikanska cancerförbundet är hudcancer bland de vanligaste formerna av cancer. Trots att en stor del av frisörerna hade grundkunskaper om hur man upptäcker hudcancer önskade mer än hälften mer utbildning i området skriver Huffington Post.

klar

Artikellänk är kopierad

Victoria Gillberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro