ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Din Gata kommer att förändra ditt tankesätt"

Frida Eriksson · 2 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Ehsan Noroozi värvades till jobbet som programledare på Malmökanalen Din gata. I morgon gör han sin första rikssändning på P3.  

Ehsan Noroozi värvades till jobbet som programledare på Malmökanalen Din gata. I morgon gör han sin första rikssändning på P3.  


klar

Artikellänk är kopierad

RADIOPRAT. För drygt ett år sedan jobbade Ehsan Noroozi i tebutiken i Malmö som han driver ihop med sin pappa. Det avverkades 3–4 kannor te om dagen innan han blev en jagad man. Ehsan Noroozi handplockades till att leda ett av programmen på Sveriges Radios nya Malmökanal, Din gata. I dag lyssnar 38 procent av alla Malmöiter mellan 9 och 19 år varje vecka. Kanalen prisades på årets Radiogala som Årets nyskapande programsatsning. I morgon är det premiär för en riksversion av Ehsan Noroozis program och Din gata i SR P 3.Varför ska man lyssna på Din gata? Är det inte bara en massa snack om Malmö?– Jag och min sidekick, Susanne Fatah, har anpassat det till en rikspublik. Övriga Sverige vill nog inte höra hur bra Malmö är hela tiden. Folk har varit så vana vid att Stockholm är standard, men det betyder inte att alla gillar det. Vi ska undvika den fällan.Din gata har prisats för att vara nyskapande. Vad kan man förvänta sig av programmet?– Det kommer att förändra ditt tankesätt. Det är inte alltid så lättsmält. Förut skiljde man på underhållning och seriös debatt, men vi kombinerar det. Vi presenterar ingen fakta och granskar inte, utan reflekterar och diskuterar samhällsreaktioner. Det blir inget snack om veckans frukt. Vad tar ni upp för ämnen?– Sådant som berör. Det skrevs en massa om Rosengård nyligen. Vi var de enda som sa att det inte var några upplopp. Det var några ungar, och en pyroman. Det var ren smutskastning i medierna för att skrämma upp människor. – Ett annat program ägnade vi helt åt att hjälpa en ung tjej som mailat oss och berättat att hon hade det dåligt. Allt annat fick vänta, för hon berörde mig.Har du ångrat något du sagt i radio?– Många gånger. Jag är ofta för privat och gör inte alltid tillräckligt med research. Men när jag gör fel så ber jag hellre om ursäkt, än att jag självcensurerar. Man blir ödmjuk av att skämmas ibland. Man måste kunna vara kontroversiell och pusha gränserna, annars blir det tråkigt.Du kallar ditt program för revolutionsradio. Varför då?– Alla organisationer behöver rensa bort skiten från väggarna genom att skaka om i buren. Vi skakar buren. Det är viktigt med förnyelse och Din gata är lite underdog- radio utan tradition.– Jag vill provocera folk till att tänka. Vem ska lyssna?– Alla som har kontakt med sin mänskliga sida kommer att gilla programmet. Alla kallblodiga jävlar bryr jag mig inte om.

klar

Artikellänk är kopierad

Frida Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro