ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Din guide till helgens hetaste händelser i eporten

Erik Glanell · 1 Nov 2018
Uppdaterad 1 Nov 2018
Det är en djungel av esporthändelser i helgen.

Det är en djungel av esporthändelser i helgen. Foto: Blizzard, Blast pro series, Metro, Riot games


Det är en helg späckad med esport som väntar. Här tipsar Metro Esport om de fyra hetaste händelserna du bör spana in.

klar

Artikellänk är kopierad

Fnatic kan bjuda på årets esporthändelse

Worlds har potentialen att bli Sveriges största esportframgång för året. Det är visserligen bara Martin ”Rekkles” Larsson som är svensk i Fnatic, men det räcker för att få vara stolt. Laget har, något oväntat, tagit sig till ända fram till den stora finalen där de möter kinesiska Invictus Gaming.

Oddsen pekar mot en vinst för kineserna men Fnatic har också stort stöd bakom sig. Skulle de ta hem segern i den största League of legends-turneringen för året är det inget annat än en bragd. Oavsett vad man tycker om spelet i sig så är det här ingenting man vill missa. Ställ väckarklockan!

När: Lördag 3 november, klockan 08.00.Stream:Riot Games

LÄS MER
Fnatic till Worlds-final – Rekkles segerviss

En dansk hemmavinst i CS:GO?

Astralis har inte spelat en turnering sedan Blast Pro Series gjorde ett stopp i Istanbul för en månad sedan. Nu är CS:GO-arrangemanget hemma i Köpenhamn igen och de flesta är säkra på en hemmaseger för de dominanta danskarna. I princip allt tyder på att så blir fallet. Så varför inte tillbringa helgen med att bevittna riktigt, riktigt bra CS?

Sverige har högst representation med hela åtta spelare och två coacher utspridda på tre lag. Ninjas in Pyjamas, Cloud 9 och Faze. Några svenskar måste det väl ändå gå bra för?

Förra årets Blast Pro Series blev ett fiasko när hela första dagens spel fick ställas in på grund av tekniska problem. Låt oss hoppas att det var en engångsföreteelse.

När: 2-3 november.Stream:Blast Pro Series

Gejming på hemmaplan

Stockholm svänger på sig gejming-kostymen i helgen under vad som kallas EWKND. På massa platser runt om i staden sker olika typer av turneringar och evenemang som alla har gejming som gemensam nämnare. Bland annat arrangeras en Super Smash Bros Melee-turnering på Generator Hostel där till exempel Andreas ”Android” Lindgren deltar. Svenska streamers gör upp i CS:GO, det fajtas i Tekken 7 och en Overwatch-turnering arrangeras på Inferno Online.

Befinner du dig i huvudstaden finns det alltså all anledning att ta en promenix längs Stockholms gator. Eller så spanar du in Metro Esports sändning från evenemanget.

När: 1-3 november.Stream:Metro Esport (Twitch).

Vilka blir världsmästare i Overwatch

Overwatch World Cup är ett världsmästerskap i mer traditionell betydelse än League of legends Worlds. Här tävlar landslag emot varandra. Om det faller dig bättre i smaken är det här det perfekta nöjet på helgens kvällar.

Konkurrensen i Overwatch är hårdare än någonsin. Efter första säsongen av Overwatch League är det som att spelet har kommit in andra andningen. I väntan på andra säsongen är det därför extra intressant att se vad spelarna har att visa.

Den allt tuffare konkurrensen innebar tyvärr också att Sverige inte lyckades ta sig till slutspel. Det lyckades däremot grannarna i Finland. Så lägg VM-agget från andra sporter åt sida och heja fram våra blåvita vänner.

När: 2-3 november.Stream:Blizzard egen stream eller Playoverwatch(Twitch).

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro