ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ding1: Därför kommer jag aldrig sluta åka till Dreamhack

Linda "Ding1" Herman · 19 Jun 2018
Uppdaterad 19 Jun 2018

Foto: Dreamhack, Metro


När jag 27 år gammal är tillbaka på Dreamhack är allt som det alltid har varit och jag är glad att ha chansen att uppleva det igen, skriver Linda "Ding1" Herman.

klar

Artikellänk är kopierad

Det har gått nio år sedan jag packade väskan över en långhelg och äntrade Elmia för att uppleva mitt första DreamHack. Mycket har förändrats under årens gång, men mycket är även detsamma, och det värmer verkligen mitt lilla gaminghjärta. För många är Dreamhack inte bara ett LAN. Det är mer som en “get away” till en annan värld där varken tid och rum spelar roll under ett par dagar.

Det skriks fortfarande “hallå” i versaler som ekar genom hallarna, maten gör en fortfarande lika dålig i magen och hardstyle-musiken dunkar fortfarande lika högt från alla håll och kanter. Kidsen raggar frenetiskt på varandra, krigar sig fram i Monster-båset för att få en skvätt gratis energidryck och man tävlar fortfarande inofficiellt om vem som kan ”pimpa” sin datorplats coolast.

LÄS MER
Ding1: Nej, ignorera inte hatet – agera emot det

Esporten på plats har fortfarande en central roll som egentligen ligger till grund för den svenska scenen i flera spel. Det gör mig verkligen stolt att se hur Dreamhack ständigt jobbar med att främja den genom att hålla stora turneringar (även om de var större/fetare förr, och låta nya talanger komma fram och utmana i de så kallade “bring your own computer”-turneringarna där vem som helst kan delta. Det är inget snack om saken att vi har dem att tacka för det.

Nu när mitt 27-åriga jag vandrar runt mellan raderna är det inte för att testa min kropps gränser när det kommer till antal timmar utan sömn framför skärmen, utan för att jobba. Något som både känns tråkigt (man blir ju ändå avundsjuk, jag vill också sitta och spela!) men även helt underbart. Att få vara en del av denna så viktiga händelsen på året för esporten, att få vara med och sprida ordet. Få träffa föräldrar och se deras villkorslösa kärlek och stöttning till sina barns största hobby. Få se hur industrin bara växer och växer. Det om något gör att jag aldrig kommer vilja sluta åka hit.

+

Att verkligen alla i branschen möts. Gamla kollegor, vänner, bekanta och så vidare. Möjligheterna till att lära känna varandra är helt fantastisk. Som att vi alla är en enda stor familj.

 –

Jag gör misstaget att gång på gång trycka i mig den där jäkla fisljumma woken, kebaben och pizzan… Det slutar alltid med samma långsession.

LÄS MER
Linda "Ding1" Herman: 5 tips till dig som vill jobba med esport
klar

Artikellänk är kopierad

Linda "Ding1" Herman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro