ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ding1: Danmarks statsminister omfamnar esporten – vad gör Löfven?

Linda "Ding1" Herman · 24 Apr 2018
Uppdaterad 24 Apr 2018
Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen gratulerade Counter strike-laget Astralis efter vinsten i Marseille. Nu är det dags att Löfven också hoppar på det tåget, tycker Linda "Ding1" Herman.

Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen gratulerade Counter strike-laget Astralis efter vinsten i Marseille. Nu är det dags att Löfven också hoppar på det tåget, tycker Linda "Ding1" Herman. Foto: Jennika Ojala/Dreamhack, Getty, Metro


Danska Counter strike-laget Astralis gratulerades av landets statsminister. Det är dags att Stefan Löfven ger esporten samma erkännande, menar Linda "Ding1" Herman.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Ibland blir jag väldigt avundsjuk på våra danska grannar. De har inte bara världens godaste wienerbröd och fantastiskt duktiga spelare inom de flesta esporttitlarna. De har också, utan tvekan, en riktigt cool statsminister.

I helgen som gick avgjordes en av årets största Counter strike-turneringar, Dreamhack Masters, i den franska staden Marseille. Danska Astralis vann finalen efter en fantastisk uppvisning mot östeuropeiska Na’Vi och mitt Twitterflöde fullkomligen svämmade över precis som vanligt timmarna efter en stor esportvinst. Men det var en person som stack ut lite extra den här gången: Lars Løkke Rasmussen, Danmarks statsminister.

LÄS MER
Imponerande Astralis plockade hem titeln i Marseille

Under hela veckan som turneringen pågick dök han upp i flödet gång på gång med virtuella hejarop och stolthet riktad mot sina landsmän på andra sidan skärmen nere i Marseille. Något som fick mig att bli varm i hela själen. Inte minst för att det var roligt och udda att se, men också för att det känns som att han, i sin roll som statsminister, visar på både inkludering och förtroende för esporten och dess tillväxt.

Trots avundsjukan inom mig så finns det både vädjan, önskan och hopp om att något liknande skulle ske här i Sverige. Tänk er en tweet från Sveriges kungahus om Fnatic eller NiP skulle vinna en major. Eller att få se vår statsminister Stefan Löfven äntra Globen under kommande Dreamhack Masters Stockholm.

Sverige är likt våra grannar i sydväst också otroligt duktiga och talangfulla inom esporten och vi har världens bästa turneringsarrangör, Dreamhack, på vår mark. Nu är det väl dags för oss att göra det Lars Løkke Rasmussen gjorde för sina danska spelare; erkänna, stötta och framförallt visa stolthet över våra svenska stjärnor som miljontals människor världen över ser upp till.

Så Löfven, det är hög tid att intressera sig nu tycker jag. Vad väntar du på?

Jag kan visa dig runt!

LÄS MER
Linda "Ding1" Herman: 5 tips till dig som vill jobba med esport
klar

Artikellänk är kopierad

Linda "Ding1" Herman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro