ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Direkt när man kom ut i folkhavet började de tafsa"

Evelina Pålsson · 11 Jan 2016
Uppdaterad 11 Jan 2016
ARKIVBILD.

ARKIVBILD. Foto: TT


Under festiavalen We are Sthlm utsattes flera tjejer för ofredande. Men polisen valde att tysta ned händelserna. Nu berättar flera av tjejerna om övergreppen.

klar

Artikellänk är kopierad

Polisen kände till att killgäng ofredade flickor på en ungdomsfestivalen i Stockholm två år i rad. Men utåt beskrevs festivalen som ganska lugn. Nu har polisen fått kritik och Dan Eliasson, rikspolischef, har sagt att han ska se till att det här utreds.

Samtidigt har flera tjejer klivit fram och berättat om de övergrepp de utsattes för under festivalen.

För Dagens Nyheter berättar 15-åriga Anna, som egentligen heter något annat, om hur hon och hennes kompisar blev inringade och sexuellt antastade under festivalen.

– Speciellt på konserterna var det väldigt hemskt. Direkt när man kom ut i folkhavet började de tafsa, säger hon till tidningen.

LÄS MER: Polisen mörkade om sexbrott

Enligt Anna brydde sig inte killarna om i fall tjejerna sa nej eller att de hade pojkvän. De såg inga poliser men det fanns vakter på plats.

– För det mesta pratade de bara med killarna om man sa till. Ibland kanske de tog ut dem, men de kunde ju komma in igen direkt, säger hon till Dagens Nyheter och berättar att det då inte var något snack om att anmäla händelserna. 

En annan tjej, 17-åriga Fanny, har berättat för Aftonbladet om hur det var på festivalen. 

– Man kände sig maktlös, det var verkligen inte trevligt. När vi försökte ta oss ut försökte de stoppa oss och vissa slog till oss, säger hon.

Hon är också kritisk mot att detta inte kommit ut förrän nu.

– Jag tycker att det är synd att det ska behöva hända något som i Köln för att det ska rapporteras om detta. Varför tog ingen upp det när det väl hände? säger hon till Aftonbladet. 

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Pålsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro