ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Direktör köpte sex av 14-åringar

Clarence Frenker · 7 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

På ett chattforum gjorde den 47-årige tidigare börsbolags-vd:n och marknadsdirektören upp sexköpet med de två 14-åriga högstadieflickorna.

Efter att ha bestämt en mötesplats plockade han upp dem i sin bil, tog med dem hem till sin lägenhet på Lidingö och filmade när de hade sex. För det fick de 1 500 kronor.

Nu döms mannen till fängelse i ett år för sexuellt utnyttjande av barn, köp av sexuell handling av barn och försök till koppleri.

Han ska även betala sammanlagt 60 000 kronor i skadestånd till flickorna.

Det var när mamman till en av flickorna i somras hittade ett sms från mannen i dotterns mobil som härvan uppdagades.

46-åringen skrev att han hade en manlig bekant som ville köpa sexuella tjänster av dem och att de kunde låna hans lägenhet. För det ville han ha ”några hundralappar”.

I förhör berättade flickorna sedan att de haft sex med 46-åringen mot betalning vid två tillfällen i juli.

Mannen, som nekar till brott, står fast vid att han inte visste att flickorna var minderåriga eftersom de uppgett att de var 15 år gamla.

Kammaråklagare Jennie Söderberg yrkade på ett treårigt fängelsestraff – bland annat för åtalspunkten våldtäkt mot barn.– Jag vill inte uttrycka det som att jag är besviken. Jag ska nu gå igenom domen ordentligt och sedan besluta om det finns skäl att överklaga, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro