ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Direktrapport från Melodifestivalen i Örnsköldsvik

Metro/TT · 22 Feb 2014
Uppdaterad 22 Feb 2014
Finaljubel från Alcazar och Anton Ewald. 

Finaljubel från Alcazar och Anton Ewald.  Foto: TT


Favoriterna Anton Ewald och Alcazar höll för trycket – och gick direkt vidare till Melodifestivalens final. Metros Nina Andrén rapporterade direkt från sista deltävlingen.

klar

Artikellänk är kopierad

Favoriterna Alcazar och Anton Ewald gick direkt vidare till final.
Favoriterna Alcazar och Anton Ewald gick direkt vidare till final.Foto: TT
Ellinore Holmer
Ellinore HolmerFoto: Gustav Gräll
Linda Bengtzing.
Linda Bengtzing.Foto: Gustav Gräll
Ammotrack.
Ammotrack.Foto: Gustav Gräll
Foto: Gustav Gräll
Foto: Gustav Gräll
Direktrapport från Melodifestivalen i Örnsköldsvik
Direktrapport från Melodifestivalen i ÖrnsköldsvikFoto: Gustav Gräll

Det blev  Ellinore Holmer och Ammotrack som får en Andra chans på lördag. Du kan se liverapporteringen från deltävlingen i Örnsköldsvik i efterhand här ovanför. Sist Alcazar tävlade i Melodifestivalen var 2010 då de floppade och åkte ur tävlingen efter Andra chansen. Gruppens medlemmar såg plågade ut medan de väntade på resultatet och såg påtagligt lättade ut när beskedet till slut kom.

Kvällens andra finalist var inte på något sätt en överraskning. Anton Ewald var en solklar favorit inför avgörandet i Örnsköldsvik, men verkade oberörd av pressen när han nonchalant dansade hem en finalplats.

Med Ewald och Alcazar i final är åtta av tio platser tagna. Bland favoriterna i finalen finns Yohio och årets kanske mest formstarka veteran, Sanna Nielsen. Anton Ewald har gått ut hårt inför årets Melodifestival. Han kom fyra i fjol och säger att han är tillbaka för att vinna.

SVT har fått svidande kritik för manuset till årets sändningar. På lördagskvällen gick inte alla skämt genom tv-rutan, men Anders och Nour hade Ö-vikspubliken med sig.

Programledarna bjöd på ett uppskattat trubadurnummer där de skämtade om Melodifestivalens folkliga framtoning, men tiden för skämt och sketcher var betydligt nerkortad. I stället fick Tomas Ledin, "bygdens son", gott om utrymme i programmet. Den folkkäre artisten och forne schlagervinnaren har passande nog släppt ett album med titeln "Höga kusten". Han framförde en av sina nya låtar innan han höjde tempot med ett medley av hits i folkmusiktappning.

En mindre skräll stod Ellinore Holmer för, när hon otippat tog sig till Andra chansen tillsammans med Ammotrack. Tävlingen avgörs i Lidköping nästa vecka och man kan konstatera att det blir en ovanligt rockig omgång, med två metalband och ett rockband.

Sedan tidigare är det klart att bland andra Martin Stenmarck, Helena Paparizou och State of Drama kommer att vara på plats för att göra upp om de två sista finalplatserna.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro/TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro