ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Dirty talk – så lyckas du med sexsnacket

Ida Måwe · 5 Sep 2018
Uppdaterad 5 Sep 2018
Ett bra dirty talk skapar upphetsning för de inblandade.

Ett bra dirty talk skapar upphetsning för de inblandade. Foto: Illustration: Eva Fallström


Många tycker det är svårt att prata under sex. Vad är egentligen bra dirty talk och hur gör du för att det inte ska gå snett? Enligt sexualupplysaren Pelle Ullholm är det viktigaste att sexsnacket är stärkande och positivt för båda.

klar

Artikellänk är kopierad

Ett bra dirty talk skapar upphetsning för de inblandade. Genom att lyfta upp och visa upp kåtheten stärker ni varandra i känslan. Det är helt enkelt ett samspel.– Om ni sätter ljud som stönoch ord på vad ni gör blir ni säkrare, tryggare. Det blir lättare att vara tydlig och förstå ni uppskattar tillsammans, säger Pelle Ullholm.Motsatsen, att vara helt knäpptyst under sex, blir sällan bra. Det skapar istället osäkerhet och gör det svårt att läsa varandra.

Ett sätt att komma igång är att helt enkelt benämna vad du gör, tänker göra eller har gjort för att höja upphetsningen, menar Pelle Ullholm. Du kan till exempel säga: ”Jag vill slicka dig nu”.– Att prata så förstärker kåtheten, men skapar också en trygghet för vad som ska hända. Det ger också utrymme för att säga ja eller nej.

Enligt Pelle Ullholm finns också vissa saker du direkt bör undvika i sexsnacket. Det handlar exempelvis om att köra en viss jargong, eller följa samma dirty talk-manual med alla.– Då kan det lätt bli fel. Istället är det viktigt att våga öppna upp och vara närvarande i stunden med just den personen du ligger med. Det skapar en nerv och en unik känsla.

Du bör också vara försiktig med att ge instruktioner på ett sätt som inte ger den andra handlingsutrymme. Det kan handla om att säga ”gå ned på mig” i en bestämd ton. Konsekvensen kan bli att partnern känner sig pressad, menar Pelle Ullholm.– För att undvika detta kan du istället fokusera och prata om vad du gillar att göra med din partner, säger han.Ett annat tips är att undvika att ge beröm eller kommentera vissa kroppsdelar, om du inte känner personen väl. Det kan upplevas som att du bedömer den andres kropp.– I sådana situationer kan kåtheten lätt försvinna. Mitt råd är att snarare prata om funktion än utseende. Istället för att bedöma någons kön, vi vet från studier och forskning att relativt många är obekväma med utseende av sitt kön, kan du säga ”jag blir så kåt av att suga dig. Du är så skön”, säger Pelle Ullholm.

pil
Så här blir du bättre på dirty talk – steg för steg:

• Ett första steg kan vara att använda ljud eller förstärkande ord som ”ja, fortsätt så” när den andre gör något du uppskattar. Det är vägledande och skapar upphetsning.

• Berätta vad du gillar att göra med den andra personen, exempelvis ”det är så skönt att ligga med dig”. Det stärker och bekräftar din sexpartner.

• Konkretisera och tala om vad du tycker om, exempelvis ”jag älskar när du slickar så där”.

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Måwe
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro