ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Diskoprinsessan tillbaka på dansgolvet

Jonas Cullberg · 25 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Sophie Ellis-Bextor har blivit mamma sedan sitt senaste album.
Sophie Ellis-Bextor har blivit mamma sedan sitt senaste album.Foto: Ash Knotek/Snappers/Scanpix

MAMMA. Sophie Ellis-Bextor är tillbaka på dansgolvet efter fyra år av stillsamt mammaliv och intensivt låtskrivande. I dag släpps hennes tredje album ”Trip the light fantastic”.Hon slog igenom på allvar 2001 med popdiskobomben ”Murder on the dancefloor” och debutalbumet ”Read my lips”, men de senaste åren har det varit tyst från Englands svar på Kylie Minogue.

Indierockiga uppföljarskivan ”Shoot from the hip” från 2003 sålde så där, och en gravid Sophie Ellis Bextor tog en lång paus från Top of the pops-tillvaron.

– Jag ville få tid att vara med min son och bara ta det lugnt ett tag, berättar hon.

De senaste två åren har hon ägnat åt att skriva mängder av låtar till sitt tredje album.

– Jag hade drygt 80 att välja på till sist. Ibland kände jag mig väldigt less på att skriva låtar, men jag fortsatte pressa fram dem.Med albumet ”Trip the light fantastic” återvänder hon till rollen som popdiskodiva.

– Popdisko är det sound som jag känner mig mest hemma i. När jag skrev förra skivan hade jag varit ute och turnerat alldeles för länge med mina diskolåtar och ville göra någonting rockigare, säger hon.

– Jag måste kämpa hårt för att förtjäna min plats nu. Artister som Gwen Stefani och Nelly Furtado har verkligen höjt ribban för hur ett popalbum kan låta.

Är du rädd för att din skiva ska floppa?

– Äh, i så fall kan jag ju alltid skaffa en till bebis.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Cullberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro