ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Disney gör Star Wars – blir det Kalle Anka nu?

Stefan Wikström · 31 Okt 2012
Uppdaterad 1 Nov 2012

Foto: Nilz Johansson


I går blev det klart att Disney köper Lucasfilm, och att tre helt nya filmer ska släppas under deras regi. Beskedet har fått många fans att oroa sig, men på en av Sveriges största Star Wars-hemsidor är man positiva.

klar

Artikellänk är kopierad

Nilz Johansson, ansvarig utgivare på Bobafett.se, ser fram mot de nya filmerna. 

– Lucas skrev ursprungligen ett kontrakt för tre nya filmer, men han fick aldrig tummen ur. Det har väl funnits en oro bland många fans att filmerna skulle bli barnsliga, just för att det är Disney. Men oron lägger nog sig snart. Många är förväntningsfulla nu när de äntligen ska komma ut, säger han till Metro.

Dessutom finns nu förhoppningar om att Disney ska göra verklighet av ett nytt projekt som Lucas länge planerade.

– Det är en tv-serie som ska baseras på de mindre karaktärerna i serien. Lucas lade projektet på is, så nu hoppas många att Disney kan göra något av det istället, säger han.

Däremot finns det en viss oro för att Disney skulle vara hårdare när det kommer till rättigheter.

– Jag är med i 501st Legion, en grupp som bland annat åker runt och samlar in pengar till välgörenhet. George Lucas gjorde ett undantag och lät oss använda dräkterna, men man vet inte om Disney kommer låta det fortsätta. Det senaste jag hört är att det ska vara okej, men det är inte 100 procent säkert.

Vad tycker du om affären?

Elin Larsson, filmrecensent:

– Min första tanke är att det inte är helt ologiskt, det är två företag med liknande affärsidéer. För Lucas blir det ett logiskt avslut. Senast han gjorde något kreativt intressant var ju på 70-talet.  

Vill vi ha fler ”Star wars”-filmer då? 

– Jag är kluven. Disney har förvaltat Pixar och Marvel bra och de senaste ”Star wars”-filmerna var inte så roliga. Ur den aspekten kan det kanske inte bli sämre.

C-G Karlsson, filmrecensent:

– Jag tycker att ”Star wars” har varit tråkigt länge, så jag känner personligen ingen större upphetsning över Disneys köp. Jag har inte haft en kick av ”Star wars” sedan originalserien. Men uppenbarligen finns det en stor publik och jag förstår att Disney gör det, jag förstår det kommersiella. 

Tror du att Disney gör en animerad biofilm?

– Ja, kanske, och det är ingenting jag är uppspelt över heller. 

klar

Artikellänk är kopierad

Stefan Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro