ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Disneys första gay-karaktärer hyllas och kritiseras

Emma Björkman · 29 Jan 2014
Uppdaterad 29 Jan 2014

klar

Artikellänk är kopierad

I söndags gjorde det första samkönade paret debut i Disney Channel under ett avsnitt av serien "Good luck Charlie". 

Föräldrarna Susan och Cheryl lämnar sin dotter Taylor för en lekträff hos hennes kompis Charlie. Det får Charlies pappa att utbrista: – Taylor har två mammor. – Wow, ingenting förbigår dig, Bob, svarar hans fru sarkastiskt. Nyheten om att Disney Channel för första gången plockar in ett samkönat par kom i juni förra året. Den forna Disney-stärnan Miley Cyrus hyllade då initiativet: "Jag berömmer Disney för att de tar det här steget in i ljuset av vår generation", skrev hon på Twitter. En talesperson för Disney Channel säger att idén har "utvecklats för att vara relevant för barn och familjer runt om i världen och för att återspegla teman av mångfald och delaktighet ". Men alla är inte lika positiva. Den konservativa gruppen One Million Moms riktar kritik mot Disney Channel:

skriver Entertainmentwise"Bara för att något är lagligt eller att någon väljer en livsstil innebär inte att det är politiskt korrekt. Disney borde hålla sig till underhållning istället för att driva en agenda.", .

Se scenen där Susan och Cheryl gör entré i "Good luck Charlie"

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro