ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ditt barns första prylar

Marijana Dragic · 4 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Under besöket på Elgiganten passar femårige Arvid på att spela spel, men något Nintendo får han inte med sig hem. ”Spelkonsoler har jag aldrig köpt. Det kostar alldeles för mycket för att bara vara för skoj”, säger mamma Agneta tillsammans med dottern Emma, 15.  

Under besöket på Elgiganten passar femårige Arvid på att spela spel, men något Nintendo får han inte med sig hem. ”Spelkonsoler har jag aldrig köpt. Det kostar alldeles för mycket för att bara vara för skoj”, säger mamma Agneta tillsammans med dottern Emma, 15.   Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Barnen bestämmer när föräldrarna ska köpa deras första dator. Men teknikprylarna är ett privilegium som lätt kan tas tillbaka.Detta menar fyrabarnsmamman Agneta Thulin, som nyligen köpte en första dator till femtonåriga dottern Emma.– Hon har använt familjens dator under flera år och visat att hon kan ta ansvar genom att vara rädd om den och följa de regler vi har.

Reglerna innefattar; inget chattande med främlingar, inga upplagda bilder på internet och totalförbud mot ”olämpliga” sidor.– Jag är ganska tuff och har bra koll på hennes dator. Det är ett privilegium hon har fått, främst för att använda till skolarbete, och om hon inte sköter sig så kommer jag att ta ifrån henne det privilegiet.

Att familjens resterande medlemmar ska bli avundsjuka på storasysterns dator är inget Agneta oroar sig för.– Jag är ingen millimetersrättvis förälder. Jag tror på behov. De andra klarar sig bra utan i många år till.

Klicka för större bild
Klicka för större bild
klar

Artikellänk är kopierad

Marijana Dragic
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro