ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

DJ-systrarna Nervo: Vi låter musiken sköta snacket”

Anna Åslund · 22 Apr 2016
Uppdaterad 22 Apr 2016
De är inte bara DJ's, de är även tvillingar och bästa vänner. I sommar kommer Olivia och Miriam Nervo till Sverige för att spela på Summerburst.

De är inte bara DJ's, de är även tvillingar och bästa vänner. I sommar kommer Olivia och Miriam Nervo till Sverige för att spela på Summerburst. Foto: TT


I sommar är det dags för tvillingarna och DJ-duon Nervo att inta scenen på Summerburst i Stockholm och Göteborg. För Metro berättar systrarna om vad de tycker om Sverige och hur det är att arbeta inom en musikgenre som domineras av män. Det kan vara positivt”, säger Olivia Nervo.

klar

Artikellänk är kopierad

Från soliga och varma Australien till regniga Europa – DJ-duon Olivia och Miriam Nervo låter sig inte avskräckas av lite kyla. När Metro når tvillingarna befinner de sig i England där de är i full gång med att göra ny musik. 

– Europas klimat är underbart mellan juni och augusti. Men vintern här är ju extremt kall, då gör det inget att vi sitter inomhus, säger Olivia Nervo, 29. 

Nervo fick sitt genombrott som musikproducenter när de skrev låten "When love takes over" tillsammans med David Guetta och under flera år ägnade de sig åt att endast skriva musik. I maj och juni besöker blondinerna Stockholm och Göteborg för att själva spela på Summerburst, något de ser fram emot väldigt mycket av flera olika anledningar. 

– Vi stod i publiken på den första Summerburst-festivalen som anordnades och nu står vi på scenen. Det är otroligt, vi måste nypa oss själva för att fatta att det är sant, säger Olivia. 

►LÄS MER: Dj-stjärnskottet Alan Walker till Summerburst

Olivia tycker att det är synd att hon tillsammans med sin syster är två av få kvinnor som kommer att stå på scenen men det är inget som stoppar Nervos från att prestera sitt bästa. 

– Vi försöker inte att fokusera på det faktum att det är fler män än kvinnor i branschen. Det kan vara positivt för oss. Vi tycker att det är viktigt att låta musiken sköta snacket. 

Trots att det är flest män inom den elektroniska musikgenren har Olivia aldrig känt att de blivit annorlunda behandlade. Tvärtom har de alltid uppmuntrats av sina manliga kollegor som de jobbat med, däribland Avicii och David Guetta. 

– Vi vet att vi är en minoritet, men vi har inget emot det. Vi har alltid haft så mycket stöd från killarna i branschen, säger Olivia. 

►LÄS MER: Shawn Mendes svarade på läsarnas frågor

Det är inte bara Summerburst som är anledningen till att tvillingarna ser fram emot att besöka Sverige, på ett sätt är det även som att de återvänder hem. 

– Vi bodde i Stockholm i ett år och ägnade oss åt att göra musik. Det var en fantastisk upplevelse, vi hade jättekul och det blev många sena nätter i studion. 

Olivia och Miriam charmades av den svenska mentaliteten och beskriver befolkningen som vänliga och hjälpsamma. I Stockholm fick de möjlighet att jobba med många svenska musiker och de ser nu fram emot att ta upp några samarbeten igen. 

– Jag ser mest fram emot att avsluta lite jobb med Kleerup. Åh, nu påminde du mig, jag borde skriva till honom på en gång, säger Olivia. 

Olivia och Miriam ska passa på att njuta lite av den europeiska sommaren som de hoppas ska visa sig från sin bästa sida. Förutom att de i Sverige ska sitta i en studio och arbeta på ny musik hoppas Olivia att de kan ta sig ut och upptäcka mer av landet. 

– Jag ser fram emot att dricka gott kaffe i Sverige. Och jag tackar aldrig nej till en god kanelbulle. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Åslund
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro