ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Djungelfinansiering från Silicon Valley

Anders Frick · 22 Maj 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Skåningen Netanel ”Net” Jacobsson var internationell affärsutvecklare på Facebook, men är en av flera chefer som nyligen lämnat företaget. Nu hjälper han i stället nystartade företag att lyckas i Silicon Valley.– Svenskar är för ödmjuka, det fungerar inte i USA. Och för att få in riskkapital så måste man vara på plats här i Silicon Valley, säger Net Jacobsson.Först ut på Nets lista är Göteborgsföretaget Jungle Peak, som producerar spel och en tecknad film om den magiska världen Azaya. – Jungle Peak har precis registrerat företag i Kalifornien och jag ska framför allt hjälpa till med finansieringen. Målet är att få in 8–9 miljoner dollar, säger Net Jacobsson.

På Facebook var Net ansvarig för den internationella expansionen. Nu blir han i stället egenföretagare, och säger att han är en entreprenör som gillar att hjälpa små företag att utvecklas.– Jag kan inte säga så mycket om varför jag slutade på Facebook, men jag har länge haft funderingar på att starta eget. Nu har jag tagit den chansen.Hur kan ett nystartat företag som vill ha din hjälp kunna matcha en chefslön på Facebook?– Jag kombinerar konsultarvode med att ta en liten ägarandel i företaget. Dess­utom så kommer jag att hjälpa flera företag samtidigt.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Frick
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro