ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Djur dog i "konstprojekt"

Mikael Hellmyrs · 31 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Djur dog på inneklubben F12 i Stockholm – arrangör anmäls

klar

Artikellänk är kopierad

Felicia Linder var en av besökarna på krogen. Här försöker hon rädda en av de sprejmålade kycklingarna.
Felicia Linder var en av besökarna på krogen. Här försöker hon rädda en av de sprejmålade kycklingarna.

Guldfiskar i martini­drinkar och sprejmålade kycklingar – minst en kyckling dog i krog­skandalen.– Konst, hävdar trollkarlen bakom arrangemanget. Händelsen inträffade i helgen på nattklubben F12 i Stockholm. Gäster och polis vittnar om grovt djurplågeri. Felicia Linder var en av besökarna. Hon tog hand om tre sprejmålade kycklingar – och larmade sedan polisen. – Kycklingarna var jätterädda, skakade och pep. Det var jättehemskt, säger Felicia. – De var målade i självlysande färger, sprang om­kring och var stressade. Under 30 år har jag aldrig sett något liknande, säger Lisbeth Morin, stationsbefäl på Norrmalmspolisen.Minst en kyckling dog. Två överlevande omhändertogs. Guldfiskarna spolades förmodligen ner.– Det var konst, säger trollkarlen till Expressen.Arrangören misstänks för djurplågeri.

4 konstskandaler Lik, fiskar och prostituerade

1. Låg med lik. Den amerikanske konstnären John Duncan blev av med ett stipendium sedan det visat sig att han på 80-talet hade gjort ett verk där han låg med ett lik.2. Mixade fiskar. Den kände danske konstnären Marco Evaristti ställde ut guldfiskar i blender som sedan blev mixade för att någon klåfingrig besökare satte i gång dem.3. Låg med prostituerade. När Pål Hollender gjorde en dokumentärfilm i Riga, Lettland, om prostitution låg han själv med prostituerade som en del av filmen.4. Just nu – lik. På utställningen ”Bodies – the exhibition” som just nu pågår i Köpenhamn kan besökaren titta på genomskärningar av riktiga människokroppar.

klar

Artikellänk är kopierad

Mikael Hellmyrs
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro