ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Djuren flås levande – för att bli skor

metro · 6 Okt 2011
Uppdaterad 6 Okt 2011

Foto: Swiss animal protection/EAST international


Mårdhundar flås levande för att deras päls ska bli falska Uggs. Fejk-Uggs kan ha kommit till Sverige. Video på nätet visar grymheterna.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Swiss animal protection/EAST international

Från kaliforniska surfare till global framgång. De populära skorna Uggs, gjorda i fårskinn, har prytt var och varannan Hollywoodkändis fot och säljs i otaliga butiker runtom i Sverige. Men det finns en bistrare verklighet. Enligt Daily Mail kan tusentals britter ha köpt oäkta Uggs tillverkade av skinn från mårdhundar som flåtts levande. En kväljande video av mårdhundar som blir brutalt slagna för att sedan flås levande har fått aktivister att efterlysa krav om en tydligare märkning. Gabriella Terneborg, konsumentansvarig på Djurens Rätt, menar att det är svårt att veta om oäkta Uggs har spridit sig till Sverige men att det inte går att utesluta. – Om man vill vara säker på sin sak så ska man inte köpa kläder eller skor där djur är inblandade överhuvudtaget. Och butikerna som säljer Uggs måste ta sitt ansvar menar hon. – Konsumenterna måste ju kunna lita på det som står på produkterna, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro