ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Djuren i djurparken svälter – tvingas äta upp varandra

Hugo Ewald · 17 Feb 2016
Uppdaterad 17 Feb 2016
Volontärerna är desperata efter hjälp.

Volontärerna är desperata efter hjälp.


I Taiz i södra Jemen svälter just nu ungefär 280 djur. På bilder syns djur med öppna sår och flera av djuren har hänvisats till kannibalism. När inbördeskriget plågar Jemen har djuren glömts bort.

klar

Artikellänk är kopierad

En leopard som syns äta en annan leopard.
En leopard som syns äta en annan leopard.Foto: SOS Zoo and Bear Rescue group
Ett lejon syns här med stora sår och synliga ben.
Ett lejon syns här med stora sår och synliga ben.Foto: SOS Zoo and Bear Rescue group

VARNING FÖR STARKA BILDER I snart ett år har ett inbördeskrig ägt rum i Jemen. De två stridande parterna, shiitiska Houthirebeller stödda av bland annat Iran och Hadiregimen som tidigare styrt landet och som stöds av bland annat Saudiarabien, krigar om att få styra landet och tusentals personer har dött. Staden Taiz är särskilt drabbad, och så också stadens djur.► LÄS MER: Enorma hjälpbehov i krigets Jemen

Som bland annat Daily mail berättat om svälter just nu ungefär 280 djur i Taiz zoo. De 280 djuren har i princip glömts bort sedan konflikten bröt ut i mars 2015. Bilder från djurparken visar lejon, leoparder och andra djur med öppna sår. Flera av djuren ska ha tvingats till kannibalism för att överleva.

De 20 lejon och 26 leoparder som finns på djurparken har väckt särskilt mycket uppmärksamhet och en insamling som på fyra dagar samlat in närmare 30 000 svenska kronor har startats. Chantal Jonkergouw, som startat insamlingen, berättar för Daily Mail att de fått mycket hjälp och stöd men att det är en lång väg kvar. Just nu finns det ingen som på heltid kan ta hand om djuren, men en volontär, Hisham, är där så ofta han kan och hjälper djuren.

– Räddningen har påbörjats. Men det är ett stort jobb som behöver mycket stöd på marken i Taiz, och mycket pengar för att vi ska kunna hålla djuren levande.

Insamlingen, som organiseras i en Facebookgrupp uppskattar att de behöver ungefär 7 000 till 10 000 svenska kronor varje dag för att djuren ska kunna må bra och överleva.

FN uppskattar att kriget i Jemen inneburit att 80 procent av landets befolkning, 21,1 miljoner personer, är i behov av någon form av humanitärt stöd. Det är en ökning med 33 procent sedan konflikten utbröt.► LÄS MER: Jemen: Minst 40 döda inför fredssamtal

TaizYemenZoo from Anonorpheus on Vimeo.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro