ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Djurgården flyttar söder om söder?

Anders Göransson · 27 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

På onsdagen klubbades den nya storarenan vid Globen igenom. Den blir Hammarbys nya hemmaarena – och kanske också Djurgårdens.En enig kommunstyrelse beslutade i går att gå vidare med planeringen av en evenemangs- och idrottsarena med kapacitet för 30 000 åskådare på Globenområdet, Arenan kommer att ägas av staden och hyras ut till intresserade.

Hammarby fotboll är en självskriven hyresgäst, eftersom rivningen av Söderstadion är en förutsättning för projektet. För den andra stora Stockholmsklubben Djurgården, som också behöver en ny hemmaarena, är läget mer oklart. Klubben har gjort tummen ned för de fem olika alternativ till placering som staden har presenterat.

Lösningen kan bli att både Hammarby och Djurgården får den nya arenan vid Globen som hemmaplan, även om det skär i hjärtat på många djurgårdare.– Det är inte troligt att det blir ytterligare en stor­arena i Stockholm. Vi borde vara ärliga och säga att det finns inte ekonomiskt utrymme för det. Därför borde både Hammarby och Djurgården bjudas in för att vara med om utformandet av arenan på Globenområdet, säger Stefan Nilsson, miljöpartiets gruppledare i Stadshuset.

Diskussionen lär fortsätta.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro